Snabb vändning i toppmötet: "Lite ketchupeffekt"

Växjö fick snabb revansch efter förlusten i CHL. På drygt tre minuter vände de underläge till seger mot Färjestad. –Det är ett styrkebesked att studsa tillbaka och slå serieledaren, säger Eric Martinsson efter 4–2.

Eric Martinsson. Arkivbild.

Ishockey2023-12-07 22:09

1–4 i CHL-kvartsfinalen borta mot schweiziska Genève-Servette följdes upp med underläge efter två perioder hemma mot SHL:s serieledare Färjestad.

Då växlade Växjö upp.

På drygt tre minuter vände regerande mästarklubben 0–1 till 3–1.

– Jag tycker vi spelade bättre över hela banan, spelade ut på ett helt annat sätt än vad vi gjorde i första och andra perioden, säger Eric Martinsson till TV4 Play.

– Det blev lite ketchupeffekt för oss i tredje. Det var otroligt skönt för oss.

Jakub Stancl satte 1–1, Martinsson 2–1 och Tobias Rieder 3–1. Med 13 sekunder kvar säkrades segern via Zachary Giuttaris 4–2-mål i tom bur.

Segern innebär att Växjö, dock med en match mer spelad, tog sig närmare Färjestad i tabelltoppen. Karlstadsklubben toppar på 48 poäng. Växjö är en poäng bakom.