Småland vidare - efter evakueringen

Vimmerbykillen Wiking Malmunger och hans Småland vann under torsdagen med 5-1 mot Dalarna i TV-puckens kvartsfinal.

Smålands pojkar slog Dalarna i TV-puckens kvartsfinal.

Ishockey2019-10-31 18:45

– Det är en fröjd att titta på Småland, utbrast kommentatorn Chris Härenstam i SVT:s sändning.

Och visst var det så. De visade upp ett härligt, tekniskt spel med fina kombinationer. Dalarna tog visserligen ledningen i mitten av första perioden, men sedan blev Smålands spelskicklighet avgörande. De vände kort senare med två mål på fem sekunder.

I andra perioden utlöstes ett brandlarm i Tegera Arena i Leksand. Alla fick utrymma lokalen och det dröjde ungefär en halvtimme innan matchen kunde återupptas.

Dalarna tog över när matchen startades upp igen, men matchens gigant, Alexander Suzdalev avgjorde till 3-1 med ett fantastiskt solomål. Det blev sedan 4-1 och 5-1 till Småland i öppen kasse.

Vimmerbykillen Wiking Malmunger då? Han stod han för en stabil insats, bland annat med starkt försvarsarbete.

De andra kvartsfinalerna: Gästriklands-Södermanland 1-5, Östergötland-Norrbotten 3-2, Ångermanland-Stockholm Nord 2-3.

Småland kommer nu möta Stockholm Nord i semifinalen.