Slitet Färjestad försvarade serieledningen

Färjestad lånade ut serieledningen – i några timmar. Sedan åkte Karlstadlaget ifrån Modo, 5–1 (2–1, 1–0, 2–0), och går till landslagsvila i tabelltopp. –Skön vinst, säger målkungen Victor Ejdsell.

Victor Ejdsell gjorde sitt 14:e mål för säsongen när hans Färjestad vann lördagens SHL-möte mot Modo.

Victor Ejdsell gjorde sitt 14:e mål för säsongen när hans Färjestad vann lördagens SHL-möte mot Modo.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2023-12-09 20:49

Färjestad föll i seriefinalen mot Växjö i torsdags.

I och med att smålänningarna vann igen på lördagen riskerade Karlstadlaget att tappa serieledningen i SHL-ishockeyn efter en halv evighet högst upp i tabellen.

Så blev det inte.

Efter en jämn första period vann Färjestad till slut enkelt mot Modo, 5–1.

– Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret direkt. Det är väl det som utmärker ett topplag, att vi inte hamnar i en förlusttrend, säger Victor Ejdsell och knackar i disken han lutar sin trötta kropp mot.

Det har blivit många matcher och mycket speltid under hösten för Färjestads toppspelare. I SHL, i CHL och i Tre Kronor.

– Man känner sig ganska sliten. Man har inte riktigt den där skjutsen när man trycker ifrån och om det blir långa byten känns det rejält tungt, säger Ejdsell.

Han är tacksam för att han inte är uttagen till Tre Kronor och Swiss Hockey Games. Förbundskaptenen Sam Hallam valde att inte ta med några spelare från de svenska CHL-lagen.

– Han var tydlig med det direkt och jag tror att det är klokt. Då får vi chans att ta igen oss, säger Ejdsell.

14 för 14

Mot Modo saknade Färjestad dessutom flera tongivande spelare på grund av småskador och sjukdom.

Det hindrade inte Karlstadlaget från att ta tillbaka serieledningen som Växjö lånade i några timmar.

Victor Ejdsell har nummer 14 på tröjan och satte sitt 14:e mål för säsongen när han såg till att hemmalaget gick till första pausvilan i ledning 2–1.

– Självförtroendet är väldigt gott och de två jag spelar med (Marcus Nilsson och Joel Kellman) sätter mig i bra lägen, säger han.

Resten av matchen var Färjestad det klart bättre laget. Serieledaren utnyttjade Modos misstag och var effektiv i omställningarna.

– Vi skapar mycket chanser när vi står rätt defensivt. Och när bra spelare får tid på sig blir det enklare, säger Ejdsell.

Eget krokben

Modo kom till Karlstad med två raka segrar.

Bortalaget gjorde en bra första period men hade sedan inte mycket att sätta emot.

På presskonferensen gick tränaren Mattias Karlin igenom misstagen som ledde till Färjestads mål, det ena efter det andra.

– Om man ska vinna borta mot Färjestad är det bra om man sköter korten rätt. Vi lägger krokben för oss själva, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!