Revanschsuget Troja borta: "Vill se en bra start"

Ett revanschsuget Troja/Ljungby. Som dessutom spelar hemmapremiär. Det är vad som väntar Vimmerby Hockey på onsdagen. "Det blir en rolig utmaning att mäta våra krafter mot dem", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-10-04 17:00

Vimmerby inledde seriespelet med seger 4–3 hemma mot Tyringe i söndags. Tränare Sylvegård har hunnit gå igenom matchen ordentligt sedan dess och funnit detaljer som var både bra och dåliga.

– Vi var för passiva från början. Jag hoppas att det berodde på premiärnerver, för vi spelade inte alls som jag vill då. Samtidigt gjorde Tyringe det bra också.

VH spelade sedan upp sig undan för undan och lyckades till slut vända.

– Det vi kan ta med oss mest från premiären är det karaktärsmässiga. Vi reste oss efter den jobbiga inledningen och jobbade på hela vägen.

Om VH kommer med tre poäng och en god känsla från premiären, så är läget tvärtom för onsdagens motståndare Troja. De hade grepp om Kalmar på bortais i sin premiärmatch, men släppte in 2–2 i slutsekunden av andra perioden. Sedan rasade det rejält för det tippade topplaget i tredje. Kalmar vann med 7–3 efter bland annat fyra mål i power play.

– Troja borta är en tuff match alla dagar i veckan. Nu har de hemmapremiär och är dessutom säkerligen revanschsugna efter förlusten i Kalmar. Jag har studerat motståndet och har en bra bild av vad vi ska se upp med. Det gäller ändå att vi har störst fokus på vårt eget spel. Framförallt vill jag se oss göra en bra start.

Blir det några ändringar i truppen?

– Nej, alla är friska och hela.

Fotnot: Vi liverapporterar matchen på vimmerbytidning.se från 18.45 på onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!