Skövde-tränaren om VH: "Brukar gå fort i Vimmerby"

En oviss grundserie är avslutad. Nu går Vimmerby Hockey och de andra lagen in i en kanske ännu mer oviss andra del av säsongen. Där blir det också en del nya lag som går in och utmanar, bland annat VH:s premiärmotståndare Skövde IK. "Det ska bli fantastiskt kul", säger Skövdes tränare Fredrik Ljunggren.

Skövde IK gästar Vimmerby Hockey i båda lagens premiärmatch i Allettan. (Bilden är från 2018)

Skövde IK gästar Vimmerby Hockey i båda lagens premiärmatch i Allettan. (Bilden är från 2018)

Foto: Gunnar Westergren/Arkivbild

Ishockey2021-01-08 19:00

Skövde IK hemma i Vimmerby ishall. Det är vad som väntar Vimmerby Hockey i premiären av Allettan på söndag. 

Lagen möttes som bekant inte i grundserien, eftersom VH spelade i den södra serien och Skövde i den västra. Hur har det då gått för västgötarna? Jo, efter en bra start på grundserien blev det sedan lite svajigare. Till slut lyckades man ändå lösa en tredjeplats, bakom HC Dalen och Mariestad, och säkra vidare spel i Allettan. 

– Det gick bättre i början än i slutet, kan man säga. För oss gäller det nu att hitta tillbaka till ett bra spel och vi lägger absolut störst fokus på oss själva, förklarar Fredrik Ljunggren, tränare i SIK.

Vad vet ni om Vimmerby?

– Min erfarenhet av Vimmerby är att det alltid är tufft att komma dit och att det brukar gå fort där. Jag har försökt bilda mig en uppfattning av dem och man märker att det är ett strukturerat lag. 

Det finns också en hel del att hålla koll på i Ljunggrens lag. Man var den västra seriens allra vassaste lag i powerplay, med hela 33,33 procents effektivitet.

Henrik Thegel, Adam Thilander och Alexander Henriksson gjorde alla tre över 20 poäng var i grundserien. Om namnet Alexander Henriksson låter bekant så är det för att han var utlånad till Vimmerby Hockey säsongen 2018/2019, utan att göra några större avtryck då.

Har ni gjort några förändringar i truppen inför Allettan?

– Vi har inte gjort några förändringar och vi har inte värvat något heller, säger Skövde-coachen. 

Är ni på jakt efter några nyförvärv?

– Nej, vi jagar inget. Vi håller givetvis ögonen öppna men vi är inte aktiva på något sätt. 

Bland lagen i den södra Allettan finns toppgäng som Troja/Ljungby, Nybro och Huddinge. Det blir med andra ord en stenhård kamp. 

Vad är Skövde IK:s målsättning?

– Vi vill absolut vara med och spela vidare efter Allettan. Vi vill gå direkt till en åttondelsfinal, säger Ljunggren och tillägger:

– Serien har blivit riktigt tuff. Vi får ju även in ettan (Huddinge) och trean (Visby/Roma) från den östra serien och blir av med fyran och femman från vår serie. Men det ska bli fantastiskt kul. 

Forwarden Martin Olsson är långtidsskadad och är den enda i Skövdes lag som definitivt missar söndagens match.

Vi direktrapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 16:00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!