Skövde skakade om Vimmerby: "Höjde oss"

De var utspelade, trea på pucken och hade ingenting att säga till om i den första perioden mot Vimmerby. Det var då det. Sedan var det andra bullar från Skövdes sida. "Vi höjer oss rejält", sa Skövdetränaren Fredrik Ljunggren.

Skövde IK pressade Vimmerby rejält i premiären.

Skövde IK pressade Vimmerby rejält i premiären.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-01-10 20:40

Hans lag fick åka hem tomhänt från premiären. De var värda mer, tyckte Ljunggren. 

– Vår prestation i den andra och tredjeperioden var jättebra. Jag tycker att vi visar upp ett kreativt anfallsspel och vi hade många bra möjligheter att göra fler mål. Vi fick ganska bra tryck, men samtidigt är Vimmerby svårforcerat. De är alltid bra på att jobba tillbaka hårt hemåt. 

Hur kunde det bli en sån scenförändring i ditt lag från den första till den andra perioden?

– Vimmerby var klart bättre än oss i första och hade många långa anfall. Inför den andra tryckte vi på att vi måste vara närmare varandra när vi skulle ta oss ut från egen zon och våga spela. Det lyckades vi bra med. 

Skyttekungen Henrik Thegel gav laget starkt hopp om poäng när han styrde in reduceringen till 2–1 efter några minuters spel i den sista perioden. Mer blev det inte. 

– Klart att det är jobbigt att vi förlorar när vi gör en sån bra prestation i den andra och tredje perioden. Men vi tar med oss det spelet till nästa match (Visby/Roma hemma). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!