"Skönt och viktigt att få första kassen"

Mathias Wigley har många verktyg i sin låda. Det vet vi. Den här säsongen har han fyllt på den där lådan och klivit fram som en notorisk målskytt. Som mot Kallinge. Wigley fixade det där så viktiga 1-0-målet. "Skönt att få första kassen".

Glad. Mathias Wigley gör high five med sina lagkompisar efter sitt 1-0-mål.

Glad. Mathias Wigley gör high five med sina lagkompisar efter sitt 1-0-mål.

Foto: Jonatan Wedding

Ishockey2020-02-29 19:10

Målet kom halvvägs in i den avgörande matchen mot Kallinge/Ronneby.

– Jag fick en bra passning av Anton (Carlsson) och det var bara att vispa in den i mål, säger Wigley som att det var den enklaste saken i världen. 

Visst, läget var bra framför Isak Edman i KRIF-målet, samtidigt så tog sig Wigley till det läget och avslutade också på bästa sätt. 

– Vi hade en något sämre period spelmässigt innan målet, därför var det viktigt att det kom i det läget. 

Målet var Mathias  Wigleys 17:e fullträff den här säsongen. 

Som alla andra VH-spelare var Wigley på ett strålande humör efteråt. Och inte undra på det. VH har visat styrka och karaktär i den här matchserien mot Kallinge. 

– Jag tycker att vi har varit det bättre laget i alla tre matcher. Det var tungt att förlora första matchen, men samtidigt kände vi att vi hade stor chans att vända. Idag (lördag) hade vi bestämt oss. Vi skulle bara vinna. 

Som tidigare spelade han i en kedja tillsammans med Roman Semjonovs och Anton Carlsson. Något han trivs väldigt bra med.

– Vi funkar bra tillsammans och jag tycker att vi bara blir bättre och bättre. Idag var hela laget påkopplat, säger han med ett leende. 

I playoff två väntar Huddinge för VH och Mathias Wigley. Det lär vara en inspirerande uppgift för Wigley, som spelat i just Huddinge i många år. 

Där satt den. Här har Mathias Wigley precis gjort 1-0.
Där satt den. Här har Mathias Wigley precis gjort 1-0.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om