"Skitmål" avgjorde för Örebro – har 2–0 i matcher

Timrå var på väg att utjämna SM-kvartsfinalen. Men Örebro vände på steken i slutperioden, vann med 4–3 på bortaplan och leder nu med 2–0 i matcher. –Vi hittar en väg att vinna. Det spelar ingen roll hur snyggt det är, säger matchvinnaren Linus Öberg.

Linus Öberg, till vänster, blev matchhjälte när Örebro tog ledningen med 2–0 i matcher i SM-kvartsfinalen mot Timrå.

Ishockey2023-03-19 17:46

Linus Öbergs segermål var inte säsongens vackraste, men utan tvekan ett av de mest betydelsefulla.

Med mindre än tre minuter kvar att spela bökade och stökade han bakom den förlängda mållinjen och lyckades på något sätt peta in 4–3 via Timråmålvakten Jacob Johanssons benskydd.

Det räckte för att vinna matchen och nu leder Örebro SM-kvartsfinalen med 2–0 i bäst av sju.

– Det var det som behövdes i dag, kändes det som. Det var lite av ett skitmål. Det är kul att vi får ta ledningen med 2–0. Men vi ska först till fyra, säger Öberg till C More.

Det blev ett surt slut på matchen för hemmalaget, som bara några minuter tidigare såg ut att kvittera matchserien. Då hade Jakob Stenqvist avslutat ett klapp-klapp-spel i numerärt överläge och gett Timrå ledningen med 3–2.

Men med åtta minuter kvar att spela smällde Marcus Hardegård in kvitteringen från blålinjen, och inte långt senare var det Öberg som avgjorde för gästerna.

– Vi har kommit överens om vad vi ska göra och försöker hålla oss till det oavsett om vi ligger under eller leder, det är det som det handlar om i slutspelet, säger Öberg.

– Vi hittar en väg att vinna i dag och det är det som krävs. Det spelar ingen roll hur snyggt det är.