Skellefteås sanslösa vändning: "Jävla pissperiod"

Utspelade, överkörda och 0–3 efter första perioden. Då vaknade Skellefteå och stod för en supervändning borta mot Rögle – seger med 6–3. –Vi gör en riktig jävla pissperiod och sade att nu får det fan vara nog, förklarar Skellefteåforwarden Rickard Hugg vändningen.

Rickard Hugg gjorde ett av målen när Skellefteå vände 0–3 till 6–3 borta mot Rögle. Arkivbild.

Ishockey2023-10-19 21:28

Det är vändningarnas tid i SHL. I lördags låg Frölunda under mot HV71 på hemmaplan med 0–4 efter första perioden – men vände och vann med 6–4.

På torsdagskvällen vände Skellefteå ett tidigt tremålsunderläge.

Allt talade för Rögle efter första perioden.

Det offensiva haveriet som präglat säsongsstarten verkade vara som bortblåst efter utdelningen i första perioden.

"Allvarligt snack"

Men allt skulle vända.

– Vi hade ett allvarligt snack. Vi gör en riktig jävla pissperiod i första, vi förlorar jättemycket närkamper, de kommer i ruscher, vi sade att nu får det fan vara nog. Vi vet hur bra vi kan spela och det visar vi i andra perioden, säger Skellefteås Rickard Hugg till TV4 Play.

Anton Heikkinen stod för första reduceringen tidigt i andra perioden, Rickard Hugg för 2–3 och Oscar Lindberg kvitterade till 3–3 innan mittperioden var över.

I hemmalaget var det bistra miner.

– Det är rent ut sagt en för jävla dålig period. Lika mycket som vi sköljer över dem i första så gör de det med oss i andra, säger Rögles Simon Ryfors.

Men Rögle kunde inte stoppa blödningen och släppte in tre mål även i tredje perioden.

Skellefteås backstjärna Jonathan Pudas fullbordade vändningen med att göra 4–3 – hans första mål för säsongen – innan Heikkinen blev tvåmålsskytt och backtalangen Axel Sandin-Pellika fastställde 6–3.

Luleå vann finalreprisen

Luleå vann toppmötet över Färjestad med 2–1 efter straffar.

Det blev en tajt och jämn historia mellan finallagen från 2022.

Luleå hade länge spelövertaget och Jonas Berglund sköt 1–0 med ett distinkt handledsskott i början av andra perioden.

Färjestads målvakt Max Lagacévar riktigt vass och Karlstadslaget åt sig in i matchen.

Med knappt nio minuter kvar kvitterade passningskungen Marcus Nilsson med säsongens andra fullträff och sin elfte poäng och matchen gick till förlängning och straffar.

Där avgjorde hemmalagets David Lilja, ny från Bik Karlskoga, med sitt andra mål för säsongen.

– Jättekul så klart att få chansen att få lägga straff och jätteskönt att sätta den, säger Lilja till TV4 Play.

Färjestad behåller serieledningen, två poäng före Skellefteå.

Luleå tog sin fjärde raka seger och ligger fyra.