Skellefteå fick revansch mot Växjö

Skellefteå krånglade sig ur tre underlägen och kunde till slut besegra Växjö på hemmais med 4–3 i förlängningen. Det var lagkaptenen Oscar Möller som med en backhand lyfte in segermålet och gav Skellefteå revansch för bortaförlusten mot Växjö i tisdags.

Oscar Möller fixade segermålet i Skellefteås seger. Arkivbild.

Oscar Möller fixade segermålet i Skellefteås seger. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2022-03-03 21:30

– Tänkte ingenting när jag fick pucken utan gick bara på intuition, säger segerskytten.

Efter en annorlunda matchstart där publiken under den första matchminuten var knäpptyst för att hedra Ukrainas folk dröjde det endast 19 sekunder innan gästerna tagit ledningen.

Det var Glenn Gustafsson som efter en sargstuds stod rätt placerad framför målet och gjorde sitt tolfte mål för säsongen. Hans 13:e kom i den andra perioden och betydde ny ledning för Växjö, 2–1 den gången.

– Kul att göra mål. Men visst var det snopet hur det slutade. Det känns som vi var värda tre poäng men de är heta på slutet och kan trycka in kvitteringen. Sedan har de med sig den känslan in i förlängningen, säger tvåmålsskytten.

"Visar bra karaktär"

Hans mål i den första perioden var Växjös enda skott på mål i öppningsperioden. I den andra tog Smålandslaget över ordentligt och prövade hemmamålvakten Strauss Mann med flera frilägen och flera numerära överlägen utan att lyckas överlista honom.

– Vi har flera powerplay som vi inte utnyttjar. Där borde vi ha skaffat oss en tvåmålskudde, säger Växjös tränare Sam Hallam, som nog ändå så smått hade räknat in lagets femte seger på de sex senaste matcherna när hans lag hade ledningen med 3–2 ända till slutet.

Då slog Skellefteås OS-back Jonathan Pudas till. Lagets lysande stjärna både framåt och bakåt kunde med bara 46 sekunder kvar på matchuret pricka in kvitteringen till 3–3 och ordna förlängning. Och där blev det i stället Skellefteå med Oscar Möller i spetsen som lade beslag på extrapoängen.

– Vi visar bra karaktär och ger inte upp fast vi får en del domslut emot oss. Vi fortsätter ändå att kriga på och vill vinna matchen, säger Skellefteås lagkapten Oscar Möller, som är en av de sju ordinarie spelare i laget som den senaste tiden varit däckade av influensa.

"På god väg"

Under den tiden har laget förlorat sina båda matcher.

Nu var Möller och de flesta andra sjuklingarna på benen igen och då blev det seger och tätkänning på nytt.

– Det var en svängig match där vi kanske inte har det bästa passningsspelet utan ger bort en del puckar. Men stundtals gör vi också en del bra grejer. Och det var skönt att få extrapoängen, säger Skellefteås lagkapten.

Växjös Glenn Gustafsson ser ljusglimtar i mörkret trots den snöpliga förlusten, för laget har den senaste tiden krupit allt närmare toppen i takt med att skadeläget har ljusnat:

– Ja, vi är på god väg dit vi vill och håller på att hitta formen vi siktar på att ha när slutspelet börjar, säger Växjös tvåmålsskytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om