Skandalmatch färdigspelad – tre veckor senare

Matchen mellan Kristianstad och Tingsryd har spelats klart – tre veckor efter att den avbrutits. Då uppstod en ordväxling mellan lagens tränare Mikael Gath, Kristianstad, och Fredrik Glader, Tingsryd, skriver Kristianstadsbladet. –Jag tänker inte ens kommentera... jag vill inte lägga någon energi på honom, säger Gath till tidningen.

Mikael Gath. Arkivbild.

Mikael Gath. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg /TT

Ishockey2022-11-20 19:10

I slutet av oktober avbröts den hockeyallsvenska matchen mellan Kristianstad och Tingsryd efter att ett knallskott kastats in på isen.

När matchen efter över en och en halv timmes avbrott inför tomma läktare återupptogs uppstod märkliga scener där spelarna bara väntade ut tiden.

Tingsryd lämnade in en protest och ville att matchen skulle spelas om. Några dagar senare kom beslutet att matchen skulle återupptas vid tidpunkten för knallskottet och i dag, söndag, spelades de sista 14 minuterna klart.

Kristianstad ledde med 5–1 när matchen avbröts och resultatet stod sig under söndagen.

Fredrik Glader säger till Kristianstadsbladet att man inte ångrar att matchen spelades klart.

– Nej, absolut inte. De ska spelas klart och vi gör det jättebra. Det visar vilken karaktär vi har och det rykte nog lite frustration i KIK-båset, säger han.

Enligt tidningen uppstod alltså en ordväxling mellan tränarna efter slutsignalen.

– Egentligen så tror jag bara att vi önskade varandra god jul. Vi får se om vi skickar något julkort till varandra, säger Glader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om