Skadorna sätter käppar i hjulet för VH-motståndaren

Skövde IK tippas tillhöra den absoluta botten i Allettan. När man nu går in i premiären hemma mot Vimmerby Hockey är det ett skadeskjutet lag som ska försöka störa VH. "Det ser väl inte jätteljust ut", säger Skövdes tränare Fredrik Ljunggren.

Skövde IK tar emot Vimmerby Hockey i premiären av Allettan på söndag.

Skövde IK tar emot Vimmerby Hockey i premiären av Allettan på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-04 11:45

När ATG släppte oddsen för seriesegrare i Allettan Södra var Nybro Vikings favoriter med 4,25 i odds. Längst ned och med högst odds var Skövde IK; 40,00. 

Laget slutade femma i den västra Hockeyettan och knep den sista Allettan-platsen. På söndag ställs man mot en av seriefavoriterna bakom Nybro – Vimmerby Hockey – i premiären.

– Vi går in med en positiv känsla efter en bra avslutning i grundserien. Det känns som att vi är på väg åt rätt håll, säger Fredrik Ljunggren, som gör sin andra raka säsong som huvudtränare för Skövde IK den här sejouren. 

Även om känslan är positiv så har Ljunggren en del bekymmer och huvudbry. Skadeläget ser inte ljust ut för västgötarna. 

– Skadesituationen har varit ganska tuff under hela grundserien och vi har haft ganska hög frånvaro. Det ser väl inte jätteljust ut nu heller, berättar han. 

Trots det har man inte plockat in några förstärkningar inför Allettan.

– Nej, vi har ögon och öron öppna och tittar. Om det dyker upp något så kanske vi nappar. 

Vad är er målsättning i Allettan?

– Vi vill spela play off. Vi startar med det och sen får vi se. Allt kan hända. 

Söndagens match i Billingehov i Skövde blir den första av tre som ska spelas mellan SIK och Vimmerby Hockey under Allettan. Totalt är det 27 omgångar som spelas i det nya upplägget, där alla lag möter varandra tre gånger.

Vad vet ni om Vimmerby Hockey?

– En väldigt tuff motståndare, så klart. De tappade seriesegern i den sista omgången. Ett fartfyllt lag som har gjort det bra. Men vi ska inte gå ut och avvakta mot dem, utan vi vill gå ut och vara aggressiva på vår hemmais, menar Ljunggren.

Vilka ser du som favoriter till att vinna serien?

– Nybro är ett lag som satsar uppåt och som har ett uttalat mål om att gå upp. Så jag säger Nybro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!