Ska det omöjliga ske? "Finns ingenting som oroar"

Vimmerby Hockey står i princip med båda benen i kvartsfinal. Sista utmaningen? Undvika att förlora med sju mål borta mot KRIF. "Jag sitter hellre i den sitsen, än i KRIF:s sits", säger VH:s assisterande tränare och sportchef Pelle Johansson.

Pelle Johansson och VH sitter i en oerhört fin sits inför den sista matchen i vårserien.

Pelle Johansson och VH sitter i en oerhört fin sits inför den sista matchen i vårserien.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-24 18:00

Känslan är att det har varit klart ett tag. Så har det inte varit, i teorin. Inför den allra sista omgången i den södra vårserien är Vimmerby i topp. Man har tre poäng ned till Kallinge/Ronneby – och dessutom hela 13 mål till godo i målskillnaden.

Då förstår ni, att det inte är mycket som talar för att VH missar förstaplatsen. KRIF måste alltså vinna med minst sju mål när lagen möts på söndag, för att ta sig förbi.

– Det är en skön känsla, säger Pelle Johansson, sportchef och assisterande tränare i VH.

Han fortsätter:

– Allt är upp till oss själva. Känslan är att vi har allt under kontroll och det finns egentligen ingenting som oroar inför söndag. Jag sitter hellre i den här sitsen, än i KRIF:s sits.

VH sätter ändå en viss prestige i att besegra KRIF och ta hem seriesegern med marginal.

– Så är det. Man vill liksom visa att vi är det bästa laget, speciellt inför det som komma skall. Håller vi i handbromsen så kan det bli tufft, så vi ska gå ut och spela som vi brukar, menar Johansson.

Han och huvudtränaren Hampus Sylvegård får fortsatt klara sig utan backen William Alftberg, som är fingerskadad. Frågetecken har dessutom funnits för Hugo Lindman Gustafsson. Han var sjuk senast men är på bättringsvägen. 

– Alftberg räknar vi bort fram till en eventuell kvartsfinal.

Charlie Björklund är tillbaka efter sin avstängning och finns med mot KRIF.

Fotnot: Vi direktrapporterar från matchen på söndag på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 15:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!