Shinnimins kritik: "Finns ingen annan förklaring"

Luleås kontroversielle forward Brendan Shinnimin känner att hans förflutna får domarna att blunda för övergrepp mot honom. Ett faktum som gör honom frustrerad. –Ja, verkligen. De tar inte en utvisning för att det är mot mig, det finns ingen annan förklaring, säger han.

Luleås Brendan Shinnimin, utan hjälm, och Skellefteås Petter Granberg i en het duell under norrderbyt i torsdags kväll.

Luleås Brendan Shinnimin, utan hjälm, och Skellefteås Petter Granberg i en het duell under norrderbyt i torsdags kväll.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2023-12-01 16:38

Det var i torsdagens tuffa och heta norrderby mot Skellefteå – Luleåseger med 2–0 – som Norrbottenslagets populäre kanadensare fick en klubba svingad mot nacken från landslagscentern Pär Lindholm.

Domarna Mikael Nord och Mikael Holm lät det passera, men i efterhand anmälde SHL:s situationsrum det till disciplinnämnden.

Resultatet blev avstängning i en match för Lindholm.

– Det var bra att de tittade på det, säger Shinnimin som dock är kritisk till att domarna såg händelsen mellan fingrarna.

– Förklaringen jag fick var att de inte tog den för att jag hade delat ut en crosschecking i momentet före. Men det ger ingen rätt att svinga klubban mot huvudet/nacken, säger Shinnimin dagen efter till TT.

"Inte arg på honom"

– Som jag sade till honom (Lindholm) så är jag inte arg på honom. Jag förstår situationen med mycket känslor och energi, det stora problemet är att domarna inte dömer. Det var en rätt klar grej, fortsätter Shinnimin.

Den 32-årige kanadensaren har tidigare kritiserats hårt för att ha förstärkt/filmat i situationer.

Något som han i mångt och mycket har städat bort efter kritiken som också fanns internt i Luleå och bland deras supportrar.

Historien påverkar

Men Shinnimin känner att det förflutna fortfarande förföljer honom.

– Ja, det här är ett bra exempel. Domare finns där för att följa regelboken och skydda oss spelare. Det ska inte bero på vem som drabbas. Jag har under de senaste två åren tagit bort några av grejerna som de inte gillade. Jag har försökt göra min del, det vore bra om de kunde göra sin, säger han med adress domarkåren.

Han säger att nacken fortfarande är öm dagen efter och han visar också upp ett svullet och blålila lillfinger efter en slashing som inte heller ledde till utvisning.

Luleå möter Shinnimins gamla klubb Växjö på lördagen.

– Det är en match jag inte vill missa. Så jag ska göra allt för kunna spela, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om