Lundh: "Räcker inte till mot ett bättre lag"

Ett större, starkare och effektivare Nybro gav aldrig Vimmerby Hockey skuggan av en chans i fredagens drabbning i Liljas Arena. Drygt 1 700 åskådare fick se Nybro vinna med 6–1. "Vi räcker inte till", sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Nybro var flera nummer större än Vimmerby och vann med 6-1.

Nybro var flera nummer större än Vimmerby och vann med 6-1.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-02-11 21:51

Nybro visade klart och tydligt varför man leder Allettan. Vimmerby stod ändå upp väl från början, men efter två mål inom loppet av mindre än en minut kopplade hemmalaget greppet. VH fick ändå visst hopp när Ludvig Vännström reducerade till 2–1 innan första perioden var över.

– Vi hade bud på 2–2 i början av andra sedan också och då kanske det hade kunnat bli en annorlunda match. När de går ifrån till 4–1 blir det jobbigt, sa Staffan Lundh.

Han fick ändå se sitt manskap börja piggt i tredje perioden och göra ett sista försök. Två snabba mål till av Nybro till 6–1 gjorde dock att saken var klar.

– Just nu räcker vi inte till mot ett lag som Nybro. De har fyra formationer som bara maler på och flera spelare med spetskompetens som är svåra att stoppa helt. Vi får erkänna oss besegrade av ett bättre lag helt enkelt.

Sista halvan av tredje perioden drog VH på sig sex utvisningar och visade prov på frustration.

– Det var onödigt förstås. Det positiva var ändå att vi höll tätt i box play på slutet.

Vimmerby Hockey hade fått förstärkning på backfronten av Martin Brovall och Tobias Abrahamsson som var inlånade från HV71:s J20-lag.

Vad tyckte du om deras insats?

– De lyckades ändå anpassa sig till vårt sätt att spela på kort tid och kom in och hjälpte till på ett bra vis. Sedan märks det överlag att Nybro har en äldre och tyngre backbesättning än oss så vi har svårt att mäta oss med våra motståndare där.

För övrigt var det bra tryck i Liljas Arena på fredagskvällen. Med släppta restriktioner valde Nybro Vikings att bjuda på fri entré. Drygt 1700 åskådare kom och fick se sitt lag vinna.

För Vimmerby väntar ny match mot ett topplag. Redan på söndag åker man till Norrahammar för att möta HC Dalen.

– Det är bara att ladda om för ny match, sa Lunch.

I kvällens andra match besegrade Hanviken Huddinge hemma med 4–3 efter straffar. Det innebär att laget gick upp på samma poäng som Vimmerby, men VH är fortfarande på slutspelsplats tack vare bättre målskillnad.

Målen:

Första perioden: 1–0 (07.25) Janne Väyrynänen, 2–0 (08.12) Juho Liuksiala, 2–1 (16.23) Ludvig Vännström (Niki Koskinen).

Andra perioden: 3–1 (27.52) Markus Ruuskanen, 4–1 (30.13) Janne Väyrynänen.

Tredje perioden: 5–1 (45.30) Fredrik Strömgren, 6–1 (49.05) Markus Ruuskanen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!