Seger för Dallas – tung förlust för Nashville

Striden tätnar i NHL om de sista åtråvärda platserna till Stanley Cup. Dallas och Los Angeles tog viktiga segrar i natt, medan rivalen Nashville förlorade mot Tampa Bay efter mål av bland annat Victor Hedman.

Tampa Bays målvakt Brian Elliott räddar ett skott av Nashvilles Filip Forsberg.

Tampa Bays målvakt Brian Elliott räddar ett skott av Nashvilles Filip Forsberg.

Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Ishockey2022-04-24 06:48

Bara en handfull grundseriematcher återstår. I kampen om de sista slutspelsplatserna i den västra konferensen såg Dallas till att hålla spänningen vid liv genom att slå bottenlaget Seattle med 3–2 i natt.

I Los Angeles–derbyt mellan Kings och Anaheim Ducks tog Kings en tung seger när man vann 4–2, bland annat efter ett mål av den svenske backveteranen Alexander Edler. Målet gav Kings ledningen med 3-2 i början av den tredje perioden. Slutresultatet 4–2 fastställdes med ett powerplaymål i den sista matchminuten där Adrian Kempe fick en assistpoäng.

John Klingbergs Dallas slåss med Filip Forsbergs Nashville om att kamma hem ett wild card, och nu ligger lagen på samma poäng, 93, efter att Nashville i sin tur förlorat tungt med 6–2 mot Tampa Bay på bortaplan.

I Calgary Flames segermatch mot Vancouver noterade svenske Elias Lindholm ett mål, hans 40:e för säsongen och en assist. Därmed gick Lindholm upp i delad ledning i svenskligan över flest gjorda mål, tillsammans med Filip Forsberg, som blev mållös i natt.

Tufft för Nashville

Forsberg och Nashville fick i sin förlustmatch se Tampa Bays svenske backstjärna Victor Hedman sätta 1–0 redan i den andra matchminuten. Forsberg och lagets andre svensk Mattias Ekholm noterades för var sin assist, men med Hedman tillsammans med stjärnor som Steven Stamkos och Nikita Kutjerov blev Tampa Bay för tufft för Nashville.

Redan natten mot måndag, svensk tid, får Nashville dra på sig matchstället igen, då slutspelsklara Minnesota kan bjuda på minst lika hårt motstånd.

Mål av Zibanejad

I kampen om hur topplatserna i den östra konferensen ska fördelas knappade Linus Ullmark och hans Boston i natt in på New York Rangers försprång genom att besegra Mika Zibanejad och hans lagkamrater i Rangers med 3–1. Zibanejad var den ende som lyckades överlista Ullmark i Bostonmålet när han satte sin 29:e fullträff för säsongen.

Båda lagen är slutspelsklara. Rangers ligger just nu på fjärde plats i den östra konferensen, på 108 poäng. Boston jagar bakom på en sjätteplats, med 101 poäng. Efter nattens seger har laget ett övertag på två poäng mot Washington i kampen om att bli bäst rankade wild card i den östa konferensen.

Florida – med backarna Gustav Forsling och Lucas Carlsson – är klara segrare i den östra konferensen och satte i natt segersvitsrekord för klubben med sin 13:e raka seger. Toronto besegrades hemma med 3–2 efter förlängning.

Lagen som är klara för Stanley Cup-slutspel

Östra konferensen:

Florida, Carolina, Toronto, New York Rangers, Tampa Bay, Boston, Pittsburgh, Washington (samtliga åtta slutspelsplatser är klara).

Västra konferensen:

Colorado, Minnesota, Calgary, St Louis, Edmonton (tre platser återstår att fylla).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!