Särkijärvi pekas ut som Garpenlövs ersättare

Johan Garpenlöv får inte fortsätta i Djurgården. Nu ryktas klubbens tidigare tränare Hans Särkijärvi ta över det hockeyallsvenska laget, enligt flera medier. –Det var mer än vad jag visste, säger sportchefen K-G Stoppel till Expressen.

Hans Särkijärvi. Arkivbild.

Hans Särkijärvi. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2023-11-06 09:38

I hemmamatchen mot Tingsryd på tisdag är det den tidigare assisterade tränaren Michael Holmqvist som leder Djurgården.

Enligt flera medier är han dock inte påtänkt som huvudtränare för resten av hockeyallsvenska säsongen.

I stället pekas Hans Särkijärvi, som tidigare varit tränare för Djurgården, ut av flera medier som personen som ska rädda klubben från den fiaskoartade säsongen.

Ser över alternativ

Men det är i dagsläget ett rykte som sportchefen K-G Stoppel inte vill prata om.

– Det kommenterar jag inte, eller för den delen något annat namn. Vi ser över några alternativ och vad som finns tillgängligt nu, säger han till Expressen.

Särkijärvi är för närvarande tränare för Visby Roma, där han är inne på sin femte säsong, och har ett utgående kontrakt.

– Jag kan inte säga så mycket just nu. ”Säcken” är en bra coach, och vi har fått frågan tidigare säsonger av andra föreningar, så det är inte nytt på det sättet, säger Visby Romas sportchef André Lundholm till Aftonbladet.

Inför hemmamötet med Nybro bekräftade Stoppel att det förekommit "meningsskiljaktigheter" mellan Johan Garpenlöv och spelare.

Sju förluster

Matchen slutade sedan 0–2, klubbens sjunde förlust på tretton matcher, och på måndagen blev det klart att Garpenlöv och assisterande tränaren Marcus Ragnarsson sparkas.

"Djurgården tackar de båda tränarna för deras insatser och önskar dem all lycka framöver", skriver klubben på sin webbplats.

55-årige Garpenlöv, tidigare spelare i klubben och förbundskapten för Tre Kronor 2019–2022, tog över Stockholmslaget i november i fjol. Då ledde han laget till uppflyttningskval till SHL där Djurgården föll mot Modo med 3–4 i matcher.

Djurgården ligger på tolfte plats i hockeyallsvenskan efter 13 spelade matcher.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel resultat i SHL-kvalet. Rätt är att Djurgården förlorade med 3–4 i matcher mot Modo.

Johan Garpenlöv har fått sparken av Djurgården. Arkivbild.
Johan Garpenlöv har fått sparken av Djurgården. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!