Sänkte gamla klubben: "Jag fick gåshud"

Efter drygt fyra år var den ungerske publikfavoriten Vilmos Gallo tillbaka i Linköping. Anfallaren blev inte mindre populär efter att ha satt ledningsmålet som lade grunden till segern med 3–2 hemma mot Luleå – klubben han lämnade tidigare i veckan.

Vilmos Gallo. Arkivbild.

Vilmos Gallo. Arkivbild.

Foto: Erik Mårtensson/TT

Ishockey2021-11-18 21:40

– Det blev ett drömscenario för mig, kunde inte ha önskat mig något bättre. Dels att få vinna mot Luleå och att jag även gjorde mål, jublar Vilmos Gallo efter comebacken i sin gamla hemmaarena.

Men frågan är om inte hyllningarna efter matchen – då 25-åringen ropades ut på isen igen av LHC-fansen – var mäktigast av allt.

– Jag fick gåshud över hela kroppen, hade aldrig trott att jag skulle få ett så fantastiskt fint välkomnande – även om jag vet att supportrarna gillade min spelstil när jag spelade senast här.

Gör fler poäng

Det var mellan 2013 och 2017 den ungerske landslagsspelaren från Budapest bar Linköpingsdress under förra sejouren i klubben – med spel i först J18 och J20, sedan A-laget i SHL.

Men trots att forwarden var en publikfavorit med sitt oömma spel och förmåga att komma under skinnet på motståndarna – blev det inte så mycket tid på isen.

Vilmos Gallo var i stället med och förde upp Timrå i SHL, samt öste in 80 poäng på två säsonger i finska ligan med Kookoo – innan Luleå värvade honom inför den här säsongen.

– Kul att jag fått visa i Timrå och Kookoo att jag även kan producera en massa mål och assists. Även om finska ligan inte är lika bra som SHL är det något jag förstås vill fortsätta med. Men i Luleå hade jag aldrig riktigt det förtroendet, säger han.

Stannar några år

Därför bestämde sig Gallo för att lämna klubben – och nästa adress blev alltså tillbaka till LHC. Kontraktet är skrivet ända till 2024.

– Självklart var det väldigt speciellt att få möta just Luleå i första matchen. Men inga som helst problem att tagga till inför mötet kan jag lova. Suget att spela var en tolva på en tiogradig skala (haha). Kul att det blev en rätt het match, fast jag är förvånad över hur lätt jag kom under skinnet på vissa av mina förra lagkompisar. De borde väl känna mig hyfsat bra…

Frispelad av nye kedjepolaren Patrick Russell skaffade sig Gallo en superstart – då han pangade in 1-0.

En ledning som LHC aldrig tappade. Luleå reducerade både till 2-1 (Linus Omark) och 3-2 (Brendan Shinnimin) efter Henrik Törnqvists dubbla fullträffar – men trots spel mot ett mål i sista perioden mäktade gästerna inte med att passera målvakten David Rautio någon mer gång.

– David var grymt bra i målet och svarade för flera suveräna räddningar. Samtidigt kämpade vi otroligt bra och hjälptes verkligen åt att vinna, ler Vilmos Gallo.

Därmed har Linköping tre raka segrar mot tippade topplag, Färjestad, Rögle och Luleå.

– Även om vi blev för defensiva i sista perioden krigar vi hela tiden – och det känns helt klart som vi är på väg att hitta olika vägar att vinna i matcherna, framhåller tränaren Klas Östman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!