Sandin avgjorde för Toronto

Flera NHL-svenskar fick in fullträffar i natt. Jesper Boqvist och Jesper Bratt hjälpte New Jersey till storseger över Vancouver. I Washington satte Rasmus Sandin den avgörande pucken för Toronto.

Torontos svenskar Rasmus Sandin (till vänster) och William Nylander (höger) på var sin sida om Washingtons Conor Sheary.

Ishockey2022-03-01 07:23

Med drygt tre minuter kvar av matchen och vid ställningen 3–3 fick 21-årige Rasmus Sandin in sin blott tredje fullträff den här säsongen.

– Jag fick ett skott direkt på klubban och försökte bara få in den (pucken), säger Sandin.

Innan dess hade lagkamraten William Nylander klättrat i den svenska skytteligan genom att chippa in 2–1 till Toronto i slutet av den första perioden. 25-åringen har gjort 21 mål den här säsongen och är femte bäste målskytt av NHL-svenskarna.

Toronto vann till slut över hemmalaget Washington med 5–3, sedan Pierre Engvall avslutat med ett mål i tom målbur i slutminuten. Washington-stjärnan Nicklas Bäckström noterades för en assist under matchen, men fick se sitt lag förlora för tredje matchen i rad.

Vancouver hade tre raka segrar i bagaget inför nattens möte borta mot New Jersey, men åkte den här gången på storstryk. New Jerseys stjärna Jack Hughes glänste och noterades för ett mål och en assist. Även Jesper Bratt och Jesper Boqvist fick med sig varsitt mål och var sin assist, bland annat tack vare en framspelning av Andreas Johansson.

– Hughes kedja visar oss vägen och vi måste bara hänga på, säger Jesper Boqvist efter matchen.

New Jersey vann till slut med 7–2.