Salo efter avancemanget: "Grym känsla"

Efter 5–3 för Väsby mot Vimmerby och avancemang till kvalserien var Väsbys tränare Jussi Salo väldigt nöjd. "Det är en grym känsla", sa han om att hoppet om en återkomst till Hockeyallsvenskan lever.

Jussi Salos Väsby får ta sig an kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Jussi Salos Väsby får ta sig an kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-04-01 22:51

Även om segermarginalen blev mindre i fredagens möte med Väsby så föll VH som helhet mot ett bättre lag.

– Det blev en tuff match ikväll, men vi gör två bra matcher och förtjänade att gå vidare. Offensiven med fem mål i båda matcherna i ett slutspel är jag väldigt nöjd med, sa Jussi Salo.

Väsbys tränare ansåg att ett noggrant föarbete underlättade lagets väg till segern.

– Vi har scoutat dem mycket och jobbat med detaljer. Att få stopp på deras fart genom mittzon har varit viktigt. Vi hade lite problem med det i andra, men kom bättre på det i tredje och lyckades stänga ned matchen.

Vad tycker du om Vimmerbys insats i matchserien?

– Jag blev lite överraskad när de var så försiktiga på hemmais i tisdags. Jag trodde att de skulle kliva på mer direkt då. Ikväll var de mer desperata och vågade spela och sätta press. Det blev en bra match, men vi hade ändå kontroll på slutet och vann rättvist.

Vad tror du om era chanser att gå upp i Hockeyallsvenskan?

– Det är små marginaler som avgör i en kvalserie. Men vi har visat att vi är i fin form och har möjligheten om vi gör allt rätt.

Väsby var tillsammans med Östersund de enda två lagen som var klara för kvalserien efter fredagens omgång. Under lördagen fick de sällskap av Hudiksvall, Nybro, Dalen och Halmstad. De två sistnämnde överraskade genom att slå ut Boden respektive Kalmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!