Så tippar vi bottenlagen i HockeyEttan

Seriepremiären i södra HockeyEttan är bara några dagar borta. Här gör vi en ranking på lagen. Vi börjar med plats 10, 11 och 12.

Thomas Andersson är ny tränare i Mörrum. Vi tippar den som tia.

Thomas Andersson är ny tränare i Mörrum. Vi tippar den som tia.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-09-09 17:57

Plats 10: Mörrum

Kommentar: Fågel eller fisk? Tja, det är frågan. Mörrum är ett svårbedömt lag. Visst, den anrika klubben har fått in en stjärna i form av Marcus Paulsson från Karlskrona. Han är en ytterst rutinerad herre med mängder av meriter. Frågan är hur stor betydelse han kommer att få. Här finns också den erfarne och skicklige backen Dave Lindarv - och nye målvakten Jonathan Stålberg från Vimmerby. 

Men... Mörrum bör ha påverkats av tränarturbulensen och det finns ett stort frågetecken kring defensiven. 

Laget fick bland annat stryk av Kalmar i en träningsmatch med 7-1 - och det var i underkant. 

Mörrum var nia i fjol. Tränaren Thomas Andersson sa på upptakten att de naturligtvis ska bli bättre än så nu i vinter. Upp till bevis.

Plats 11: Tyringe

Kommentar:  Har möjligtvis spetsat truppen jämfört med förra säsongen, men försäsongsresultaten har inte varit lysande. Laget har ingen seger, men nye tränaren Joakim Andersson tycker att de är på uppgång. Tyringe spelar en ganska så frejdig hockey, men har tappat två starka defensiva backar i form av Linus Ljung (Vimmerby) och kaptenen Mattias Eriksson. Var ett bottenlag förra året, blir det i år också. 

Plats 12: Borås

Kommentar: En nykomling som valt att satsa på stommen bestående av division två-spelare. Har få starka nyförvärv i truppen och halva laget har ingen erfarenhet av hockey på division ett-nivå. Har spelat hyfsat i ett par träningsmatcher, men kommer förmodligen få det svårt i det långa loppet i tvåan. 

Vi tippar att Borås, där Jan Eriksson är tränare, kommer få det tufft i HockeyEttan.
Vi tippar att Borås, där Jan Eriksson är tränare, kommer få det tufft i HockeyEttan.
Karta: Borås
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!