Så smakade segermiddagen för VH: "Snabb energi"

Tomatsås och ost på en pizzadeg. Med lite kebabsås på toppen. Det låter inte som en särskilt exklusiv segermiddag. "Det viktigaste är att få i sig snabb energi", sa Isac Göransson som njöt lite extra av sin pizza efter att ha satt avgörande 4–2 i tom bur för VH mot Kristianstad.

Isac Göransson signalerar för 4-2 mot Kristianstad och fick fira med pizza efter matchen.

Isac Göransson signalerar för 4-2 mot Kristianstad och fick fira med pizza efter matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-17 07:00

Trelleborgsfödde Isac Göransson såg ut att vilja visa lite extra när han kom hem till Skåne för match mot Kristianstad på tisdagen. Han kämpade och slet där ute på isen som aldrig förr. Och det behövdes. Efter att VH ryckt åt sig en 3–0-ledning drygt tio minuter in på den första perioden utvecklade sig matchen till en kamp mot klockan.

Hemmalaget reducerade två gånger om och såg till att avslutningen blev ett drama utöver det vanliga. Då var Isac Göransson en av spelarna som klev fram. När han satte dit 4–2 sex sekunder från slutet i tom bur visste jublet knappt några gränser.

– Det var verkligen skönt att få bidra med ett mål och hårt slit där ute på isen, sa Göransson med ett brett leende efter matchen.

Hur ser du på kampen som helhet?

– Jag tycker att vi gör vår bästa match för säsongen och förtjänar att vinna. Det blev lite väl spännande på slutet, men det är extra skönt att vinna på det här viset.

Så till den stora frågan. Hur firas en seger av den här digniteten i matväg. Jo, segermiddagen bestod av pizza. I vanlig ordning.

– Det brukar stå 20 hämtpizzor i omklädningsrummet efter matchen. Det är en vanlig Margherita som gäller, men kebabsås till för dem som önskar. Det låter inte så exklusivt, men är snabb energi och det funkar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!