VH räknar med att kunna ta in 300 åskådare

När Allettan startar om efter juluppehållet gäller nya begränsningar kring hur mycket publik som kan tas in i ishallen. "Vi räknar med en kapacitet på runt 300 åskådare i tisdagens match hemma mot Väsby", säger Vimmerby Hockey klubbchef Morgan Persson.

VH:s klubbchef Morgan Persson räknar med att man kan ta in 300 åskådare i ishallen i hemmamatchen mot Väsby på tisdagen.

VH:s klubbchef Morgan Persson räknar med att man kan ta in 300 åskådare i ishallen i hemmamatchen mot Väsby på tisdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-27 17:00

Med anledning av de nya restriktionerna till följd av coronapandemin som infördes förra veckan, har Vimmerby Hockey fått se över upplägget på publikplats. Enligt de nya direktiven får inga ståplatser nyttjas och på sittplats tillåts endast sällskap med två personer. Avståndet mellan sällskapen ska vara minst en meter. Dessutom gäller vaccinpass för att komma in i hallen.

– Det har varit ett ganska omfattande arbete och det har inte varit helt givet hur man ska tolka alla direktiv. Den lösning som vi har kommit fram till och som gäller till tisdagens hemmamatch mot Väsby innebär att vi kan ta in runt 300 åskådare. Vi provar så här och ser om vi kan fila på upplägget till kommande matcher.

De 300 biljetterna går i första hand till säsongskortinnehavare. 

– Skulle det bli några platser över så släpps de till allmänheten under matchdagen.

Under höstens grundserie hade Vimmerby Hockey ett publiksnitt på 767 åskådare. Nu kan VH ta in knappt hälften.

Hur påverkar begränsningen av åskådare klubben ekonomiskt?

– Det är svårt att säga exakt i dagsläget, men det är klart att det kommer blir negativt för ekonomin om vi inte får stöd och kompensation för det. Vi kan bara hoppas att läget vänder när det gäller smittspridningen så att restriktionerna kan lättas framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!