Så mycket pengar saknar Vimmerby

Fredagens förlust mot jumbon Grums sved ordentligt. Nu hoppas Vimmerby Hockey göra klart med den så kallade supporterspelaren inom kort.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-02-02 09:05

– Det handlar om en internationell spelare, med meriter från några av de absolut bästa ligorna i Europa. Han har även spelat Junior-VM och är NHL-draftad. På vår nivå är det en spelare som skulle tillföra en hel del nyttig erfarenhet säger VH:s klubb- och sportchef Daniel Stolt.

Han hoppas på hjälp från supportrarna.

– I det läge vi befinner oss med flera skador på nyckelspelare behöver vi förstärka, och kan egentligen inte vänta, men samtidigt måste vi hålla i pengarna. Därför vill vi inte lägga alla pengarna vi har kvar på en enda spelare. I det här läget skulle vi behöva ha in cirka 20 000 till, för att kunna säkra denna spelare, men också kika på ytterligare någon vass spelare framöver.

– Vi är enormt tacksamma för allt som har samlats in. Det är en mycket fin summa (cirka 40 000) som vi är uppe i nu. Men bra hockeyspelare kostar pengar. Och samtidigt är tyvärr den svenska marknaden i nuläget helt död. Vi skulle vara glada för varje ytterligare krona vi kan få in, säger Stolt.

Vimmerby Hockey hoppas att allt löser sig i nästa vecka.

- Vi är nära. Förutsättningarna är mycket goda och bollen ligger hos i ett par dagar till, allt handlar om vi har råd eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!