Så här ställer VH upp i hemmapremiären

Efter förlusten i Halmstad ska Vimmerby Hockey försöka vinna hemmapremiären mot Kalmar. "Då måste vi sluta tappa puck hela tiden", säger tränaren Peter Nordström.

VH-tränaren Peter Nordström instruerar spelarna på sista träningen inför hemmapremiären. Kanske handlar det just om att inte tappa pucken för enkelt...

VH-tränaren Peter Nordström instruerar spelarna på sista träningen inför hemmapremiären. Kanske handlar det just om att inte tappa pucken för enkelt...

Foto: Peter Nordström

Ishockey2019-09-18 14:20

Äntligen är det dags. Hemmapremiär för Vimmerby Hockey. På onsdagskvällen spelar de mot Kalmar, som vann sin första match mot Nybro med 3-2. 

Vimmerby förlorade första matchen i Hockeyettan med 4-2. Givetvis en besvikelse för laget. 

  – Det var alldeles för mycket slarv. Vi kan inte skylla på något annat. Vi tappar för mycket puck och gör individuella misstag. Det är det problemet vi haft hela säsongen, säger assisterande tränaren Mattias Lindén. 

Huvudtränaren Peter Norsdström instämmer. 

 – Vi måste få in i huvudet att vi inte kan hålla på och spela för svåra passningar. Det är hopplöst att ha ett bra försvarsspel när vi ständigt tappar pucken. När vi kommer på kanten kan vi inte spela in i mitten till någon som har tre man på sig, suckar han. 

 – Om man inte vet vad man ska göra med pucken är det alltid bäst att skicka ned den bakom målet. Då kan någon annan åka dit och hugga på försvararna och vi slipper farliga omställningar. Dessutom är det större möjlighet att vi kan hålla kvar pucken i anfallszon. 

I onsdagskvällens hemmapremiär mot Kalmar handlar mycket om att spela enklare och inte slarva. 

 – Det är på med krigsutrustning och sluta vara så jäkla konstruktiva hela tiden. Vi säger det hela tiden: Enklare, enklare, enklare. Det tar lite tid att få in det i laget bara. Alla måste förstå att de måste spela efter sin förmåga, säger tränaren. 

Hur är Kalmar som lag jämfört med förra motståndaren Halmstad?

 – Inte lika mycket individuell kvalitet och skridskoåkning, men det är stora stabila killar. De spelar kyligt, lugnt och säkert. Men jag tycker egentligen att vi skulle ha vunnit mot Halmstad och att vi ska vinna mot Kalmar.

Just med tanke på att VH förlorade första matchen gör kanske att hemmapremiären blir än viktigare. 

 – Det är enormt viktigt att vi vinner mot Kalmar. Vi försöker få in tänket att aldrig förlora två matcher i rad. 

Känns det speciellt att det är hemmapremiär?

  – Jag har inte tänkt på det egentligen. Alla matcher är egentligen lika roliga, men det är klart att spelarna blir extra laddade när familj, släkt, vänner och arbetskamrater kommer och kollar.  Det är en rejäl adrenalinkick.

Det enda bortfallet i VH-truppen är Pierre Gustavsson som har hjärnskakning.

Så här ställer Vimmerby upp: 

Målvakt: 

Tomas Rydén

Backparen:

Pelle Ström - Oskar Karlsson 

Linus Ljung - Christoffer Rasch

Edwin Johansson - Herman Johansson 

Alexander Andersson 

Kedjorna:

Jesper Bärgård - Anton Carlsson - Jakob Karlsson

Martin Jönsson - Henrik Eriksson - Roman Semjonovs

Jonatan Augustsson - Mattias Wigley - Oscar Gustafsson

Tobias Fridh - Oliver Kempainen - Maximilian Popovic

Vi liverapporterar matchen på vimmerbytidning.se med start 18:45.

Karta: Vimmerby Hockey
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!