VIK:s nye assisterande tränare: "Då fick jag tänka om"

Sedan i måndags är Västerviks IK nye assisterande tränare Morgan Persson på plats i Västervik och har påbörjat sitt nya arbete. I en intervju med Sporten berättar han om turerna bakom beslutet.

Morgan Persson är sedan ett par dagar på plats i Västervik och har påbörjat sitt jobb som assisterande tränare.

Morgan Persson är sedan ett par dagar på plats i Västervik och har påbörjat sitt jobb som assisterande tränare.

Foto: Västerviks IK

Ishockey2022-08-17 20:00

En förmiddagsträning var allt han fick innan han kastades in i hetluften – mot sin gamla klubb Vimmerby. Det har varit bråda dagar för Morgan Persson.

– Ja, det är mycket nytt och mycket att sätta sig in i, men det känns bara kul och spännande. Det är ett bra gäng vi har här, säger Persson efter VIK:s träning på tisdagen.

Två veckor har gått sedan den initiala kontakten togs mellan parterna – därefter gick det undan.

– Det är ganska exakt två veckor sedan Martin hörde av sig. Jag hade ställt in mig på att åka och jobba utomlands men när Martin ringde fick jag tänka om. När det blev skarpt läge var det inget att fundera på.

Trots din Vimmerby-historik?

– Haha, jag har faktiskt fått en del pikar därifrån, att jag borde ha valt en annan klubb. Men det är kul, visar att rivaliteten mellan klubbarna fortfarande lever.

Hans tjänst som sportsligt ansvarig i Vimmerby Hockey togs bort i våras och därefter var Perssons hockeyframtid oviss. Att han skulle ta klivet tillbaka in i båset var inte självklart.

– Jag hade inte stängt den dörren men sportchefsjobben växer inte på träd. Det har funnits lite olika idéer om vad jag ska göra men det har runnit ut i sanden, kanske har jag haft lite svårt att bestämma mig också. Sen när Martin ringde och det innebar ett kliv upp i seriesystemet var det bara att hoppa på.

Morgan Persson beskriver sig som en social och avslappnad person.

– Jag gillar att hålla tugget igång, träffa nya människor. Utanför isen är jag lugn men när det kommer till hockeyn är jag rätt het. Det är svårt att hitta samma adrenalinpåslag nån annanstans, så jag är väl två olika personer i båset och utanför.

Exakt hur arbetsfördelningen mellan honom och huvudtränare Gudmundsson kommer att se ut är inte klart men att Persson ska sköta back-coachingen är bestämt.

– Ja, det kommer att visa sig de närmaste dagarna här nu, hur vi lägger upp det. Vi har ju inte haft så mycket tid på oss från att det blev klart att jag skulle hit. Men backarna sköter jag och sen antingen box play eller power play. 

Nye kollegan Gudmundsson är ingen ny bekantskap.

– Vi har haft kontakt genom åren gällande olika spelare, hjälpt varandra med referenser och sådär. Jag kände att personkemin mellan oss var bra för början och att vi tänker ganska lika, det är det viktigaste.

VIK-tränaren Martin Gudmundsson har fått in en kollega efter en längre tids sökande.
VIK-tränaren Martin Gudmundsson har fått in en kollega efter en längre tids sökande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!