Förlösande trendbrott för VH: "Ger arbetsro"

Vimmerbytränaren Hampus Sylvegård hade svårt att dölja sin förtjusning efter lagets övertygande 2–0-seger hemma mot Troja/Ljungby. "Det är alltid skönt att vinna, men framförallt bryter vi trenden och får ett kvitto på att vi gör bra saker", sa han med ett efterlängtat segerleende på läpparna.

Vimmerby Hockey fick bryta trenden på nio raka förluster och segerjubla igen till slut efter seger med 2-0 hemma mot Troja.

Vimmerby Hockey fick bryta trenden på nio raka förluster och segerjubla igen till slut efter seger med 2-0 hemma mot Troja.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-09 22:04

Med nio raka förluster i bagaget är det ingen överdrift att säga att de tre poängen mot Troja hemma var efterlängtade för VH.

Segern grundlades genom ett tidigt ledningsmål som Hugo Ollila stod för. Forceringen från gästerna blev aldrig så intensiv och desperat som man kunnat vänta sig. De var visserligen nära att utjämna i spel fem mot fyra i slutet av första perioden då de skapade bra tryck. Robin Christoffersson i VH-målet stod då i vägen.

undefined
Hugo Olilla gav VH ledningen mot Troja tidigt.

– Robin gjorde en grym match ikväll, men han hade också väldigt god hjälp av sina medspelare som täckte många skott och var beredda att offra lite mer. Det var riktigt härligt att se laget jobba som vi vill.

Mot slutet av matchen vaskade Troja fram ytterligare ett par lägen. Christoffersson tvingades till en kvalificerad dubbelräddning i ett läge och i ett annat fick han hjälp av stolpen som stod precis på rätt ställe.

Dryga tre minuter från slutet avgjordes kampen i princip då Troja drog på sig två utvisingar i samma sekvens. En utvisning för tripping och ytterligare en på grund av för många spelare på isen. I spel fem mot tre kom 2–0.

– Det var riktigt kul för Eddie Levin att få kliva fram och göra sitt första mål för säsongen i det läget. Nu kunde man nästan stå i båset och börja njuta lite av segern den sista minuten.

undefined
Adam Lindblad fick ett jätteläge för VH i första perioden, men lyckades inte få in pucken.

Vad betyder segern för laget?

– Den kommer ge oss extra energi, självförtroende och arbetsro. Det är så kul att se att vi spelar med tålamod och får utdelning. Även att vi hade nio raka förluster så har vi ändå spelat jämnt med många lag och förlorat merparten av matcherna med uddamålet.

Som ni kanske misstänker var det inte lika muntert i bortalagets omklädningsrum...

– Vår insats var under all kritik. Kvalitetsmässigt var det säsongens sämsta insats från vår sida och Vimmerbys seger var välförtjänt, sa assisterande tränaren Tobias Törnkvist till Ljungbysporten.

– En sådan här svag insats räcker inte långt mot bättre motstånd och det var alla överens om. Jag hoppas vi tar lärdom av den här förlusten och kommer laddade till mötet mot Nybro nästa vecka,

Målen:

1–0 (1.31) Hugo Ollila (Oscar Gustafsson, Ludvig Vännström), 2–0 (57.44) Eddie Levin (Hugo Ollila, Jakob Karlsson).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!