Så gick det i första rundan i kvartsfinalspelet

Kvartsfinalmatcherna till Hockeyallsvenskan är igång. Mariestad svarade för en skräll hemma mot favorittippade Boden som de körde över med hela 5-1.

Storfavoriten Boden föll igen i första matchen i slutspelet.

Storfavoriten Boden föll igen i första matchen i slutspelet.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2021-04-06 21:18

MARIESTAD–BODEN 5–1

Kommentar: Hoppsan. Precis som i åttondelsfinalen åkte favorittippade Boden på en propp i första matchen på bortais. Den här gången rejält dessutom. Ett formstarkt Mariestad var bättre än norrlänningarna och vann med stora siffror. Efter 1–1 i första perioden gick hemmalaget fram till 3–1 inför den tredje. Två snabba mål där (Oliver Fjellström och Lucas Jidenius) avgjorde tillställningen. 

– Jag tycker att vi fick en sämre start än dem. De dumpade mycket puck och satte stenhård press på oss, säger Bodens tränare Robert Nordberg till Norrbottenskuriren.

Ni valde Mariestad är du förvånad över hur bra de var?

– Jag visste att de skulle vara bra, men södra serien kanske är bättre än vi trodde. Det känns som om de har stor chans att gå hela vägen.

VISBY–NYBRO 1–4

Kommentar: Visst. Trenden håller i sig. Visby kommer inte till sin rätt i sin hemmahall på Gotland. Samma visa nu igen. Södra Allettanvinnaren Nybro vann till slut ganska klart. Fabian Ilestedts mål i sista perioden stängde den första kvartsfinalmatchen. Vi får väl se om Visby kan göra som i åttondelen, vända på steken på bortais. 

ÖSTERSUND–HUDIKSVALL 3–2

Kommentar: På förhand ett helt ovisst möte. Så blev det också. Avgörandet kom först i slutminuterna, då Axel Olsson blev den lycklige matchvinnaren med sitt 3–2-mål. Vi har liten matchboll Östersund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!