Så gick det i de andra matcherna i Allettan

Vimmerby vann mot Troja, men hur gick det för de andra lagen i södra Allettan? Här är svaret.

Nybro avslutade precis som VH serien på bästa sätt. Serievinnarna krossade Skövde på bortais med 10-3.

Ishockey2021-03-14 14:27

VISBY-MÖRRUM: 0–4

Kommentar: Vad hjälpte det att Visby vann skottstatistiken med klara 37–26. Nä, det blev en trist avslutning för gotlänningarna i sista hemmamatchen, precis som det blev i den första i Allettan (stryk 1–6 mot Dalen). För Visby väntar Play-In, medan Mörrum via segern passerade Mariestad i tabellen och tog sig upp på sjätteplatsen, vilket betyder att de är klara direkt för åttondelen. Sin vana trogen gjorde Marcus Paulsson mål. Hans fullträff fram till 0–2 var hans 16:e mål i Allettan.

MARIESTAD-KARLSKRONA: 1–5

Kommentar: Överraskande? Jo, absolut. Mariestad hade mycket att spela för medan Karlskrona var mer eller mindre avsågat och borta från att nå den så viktiga åttondeplatsen. Men...det blev bortavinst med stora siffror. Mikael Roslunds andra mål fram till 1–4 i början av mittperioden var avgörande. Mariestad sjua i tabellen, Karlskrona nia.

SKÖVDE-NYBRO: 3–10

Kommentar: Jumbon mot serievinnarna. Det kunde väl bara sluta på ett enda sätt, eller? Visst. Nybro krossade Skövde i Billingehov. Adam Persson visade vägen med sitt 1–0-mål i den nionde minuten – och det var han som avslutade målfesten med 3–10-målet. Fabian Ilestedt var på målhumör och gjorde ett hattrick.

HUDDINGE-DALEN: 1–2

Kommentar: Allettans överraskningslag nummer ett, HC Dalen, gjorde vad som krävdes för att hålla undan för jagande VH. Det var dock Huddinge som hade ledningen med 1–0 efter första perioden efter ett sent mål. Mål av Martin Thörnberg (hans tolfte) och Martin Jaeden vände på steken.