Så gick det för VH:s motståndare

I lördags eftermiddag spelades tre matcher av intresse för Vimmerby Hockey i södra HockeyEttan. Tranås tog en viktig seger när de besegrade Kalmar med 2-0.

Troja vann igen och är med stormsteg på väg mot Allettan.

Ishockey2019-11-16 19:41

I TAIF gjorde inlånade målvakten från Lindlöven, Daniel Eriksson, stor succé. Han höll nollan mot Kalmar. Matchen avgjordes sent, där Filip Peterson satte 1-0 i 46:e minuten och där Max Rapp ordnade tvåan i öppen kasse.

I Norrahammar vann HC Dalen mot Mörrum efter en rysare. Dalen låg under när förre VH-forwarden Oscar Josefsson kvitterade till 3-3. I förlängningen avgjorde sedan Joakim Stjern Svensson (en match för VH förra säsongen). Målrikaste kampen var toppmötet mellan Troja och Halmstad. Gästerna hämtade upp till 4–3 i den sista perioden, innan Troja satte två mål i öppet mål fram till 6–3.

Resultaten innebär att Tranås gick upp på rätt sida strecket, på femte plats. TAIF har 28 pinnar. I morgon spelar VH borta mot Tyringe. Vid seger mot skåningarna har Vimmerby sju poäng upp till Tranås.