SÄ gick det för VH mot Karlskrona

Vimmerby studsade tillbaka rejÀlt efter den svaga insatsen mot Troja i fredags. Mot Karlskrona blev det en jÀmn fight - men det rÀckte inte till poÀng (2-3). I KHK satte hete Linus Pettersson samtliga mÄl.

Karlskrona vann toppmötet mot Vimmerby. HÀr har Linus Pettersson precis gjort ett av sina tre mÄl i matchen.

Ishockey2020-11-22 18:09

VH inledde hemmamötet mot Karlskrona i ett stenhĂ„rt tempo och tryckte tillbaka Karlskrona ordentligt. Vid ett flertal gĂ„nger höll övertaget ocksĂ„ pĂ„ att resultera i nĂ€trassel, men KHK-mĂ„lvakten Marcus Hellgren stod pall för allt.

Efter 6-7 minuter bytte matchen karaktĂ€r. GĂ€sterna fick chansen i tvĂ„ powerplay och det gav laget energi – och ocksĂ„ ett mĂ„l. Linus Pettersson fick kanontrĂ€ff nĂ€r han pangade in 0–1 i vĂ€nsterposition. Det var startskottet för en bra period för KHK. I slutminuten kom ocksĂ„ 0–2. Karlskrona snurrade runt och lurade VH fullstĂ€ndigt nĂ€r Linus Pettersson kunde sĂ€tta sitt andra mĂ„l i matchen, i spel fyra mot fyra.

Mittperioden var Vimmerbys. RĂ€ttvist kunde Victor Östling frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll pricka in reduceringen efter en fin framspelning av Pelle Ström. Det var bud pĂ„ flera hemmamĂ„l, men sĂ„ blev det inte.

Sista akten blev en intensiv jakt pĂ„ kvittering för ett Vimmerby som fortsatte att spela bra. Problemet var att de rĂ„kade ut för ett par minst sagt "billiga" utvisningar. PĂ„ en av dem gjorde Linus Pettersson sitt och Karlskronas tredje mĂ„l. Irritationen i hemmalĂ€gret var pĂ„taglig över antalet utvisningar de drabbades av.

Efter ett snyggt anfall fick VH nytt hopp nĂ€r Jakob Karlsson reducerade till 2–3 fem minuter före slutet. NĂ€rmare Ă€n sĂ„ kom inte Vimmerby.

Matchfakta: Vimmerby-Karlskrona: 2–3

MĂ„len: 0–1 (11.39) Linus Pettersson, spel 5 mot 4, 0–2 (19.05) Linus Pettersson, spel 4 mot 4, 1–2 (25.57) Victor Östling (Pelle Ström, Philip Rondahl), 1–3 (52.11) Linus Pettersson, spel 5 mot 4, 2–3 (54.46), Jakob Karlsson (Oscar Gustafsson).

Pelle Ström jublar efter reduceringen till 1-2.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!