Skadade trion är på rätt väg – Tyringe borta först ut

Oskar Lindgren, Anton Carlsson och William Dageryd är tillbaka i träning med Vimmerby Hockey. "Laget har tre raka segrar utan oss, så det kanske är bäst att vi sitter kvar på läktaren", säger William Dageryd skämtsamt inför VH:s möte med Tyringe borta på onsdagen.

William Dageryd är en av spelarna i Vimmerby Hockey som närmar sig comeback efter skada.

William Dageryd är en av spelarna i Vimmerby Hockey som närmar sig comeback efter skada.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-10 16:00

Det var i den första omgången av vårserien som de tre VH-spelarna fick kliva av skadade. För backen William Dageryds del resulterade en smäll mot handen i en spricka i en tumme. Efter knappt två veckors frånvaro var han, liksom Lindgren och Carlsson, tillbaka på isen på måndagens träning.

– Jag är fortfarande lite öm i tummen, men det kändes bra på isen. Jag kunde skjuta och passa ganska obehindrat.

Kände du av någon ringrost?

– Lite ovant var det med klubbtekniken, men rent konditionsmässigt kändes det bra. Jag har ändå kunnat hålla igång och träna vid sidan av isen under frånvaron.

För Vimmerby väntar en intensiv vecka med tre matcher. Tyringe borta på onsdagen, Mörrum hemma på fredag och Forshaga hemma på söndag.

Räknar du med att kunna spela den här veckan?

– Rent spontant är det ingen större stress. Det får ta den tid det tar. Dessutom har vi tre raka segrar och har spelat riktigt bra på sistone. Det är kanske lika bra att vi sitter kvar på läktaren.

undefined
Hampus Sylvegård, tränare Vimmerby Hockey.

Tränaren Hampus Sylvegård gläds också åt att alla tre spelare som varit skadade är på rätt väg.

– De får testa att träna och se hur det känns under veckan. Vi får göra en bedömning under tiden och ha i åtanke om det är värt att riskera, säger han.

Trots skadorna så har Vimmerby presterat väl på sistone och har tre raka segrar.

– Vi är inte så beroende av enskilda spelare. Det handlar mer om att när vi fungerar som lag så vinner vi tack vara att hela kollektivet är med och bidrar.

VH har haft problem med målskyttet tidigare. Det ser ut att ha lossnat nu då laget gjort i snitt fem mål i de tre senaste matcherna.

– Skillnaden är att vi sätter dit puckarna nu. Tidigare har vi skapat chanserna, men inte tagit tillvara på dem. Det handlar säkert en del om självförtroende. Dessutom tycker jag att vi förtjänat målen genom att jobba hårt och rätt.

Onsdagens motståndare Tyringe har VH en vinst och en förlust mot tidigare under säsongen.

– Tyringe har inlett vårserien starkt. När vi föll mot dem borta innan jul så avgjorde de och vann med 2–1 på slutet. Innan dess hade vi två lägen att avgöra i spel fem mot tre. Därför vore det extra skönt att ta revansch.

Fotnot: Följ matchen direkt på www.vimmerbytidning.se under onsdagen, med start klockan 18:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!