Så är läget i VIK efter corona-kaos och matchflyttar

Västerviks IK, däribland huvudtränaren Mattias Karlin, är påväg tillbaka eller mitt uppe i en corona-infektion. Samtidigt har man löst en bra plan för mellandagarna, som istället för bortamatch i norr innefattar två hemmamatcher.

Mattias Karlin menar att laget fått till en bra logistisk plan för att återgå till matchspel.

Mattias Karlin menar att laget fått till en bra logistisk plan för att återgå till matchspel.

Foto: Ilkka Ranta/Arkiv

Ishockey2020-12-24 20:05

Vi börjar med Karlin. Han testade positivt för covid-19 i måndags och har sedan dess isolerat sig. Men hans tillstånd är bra.

– Jag mår bra och har mått bra hela tiden. Hade jag inte vetat att jag var sjuk i corona hade jag varit på is så att säga, säger han.

Parallellt med att hålla sig hemma har han varit med och styrt om VIK:s schema i mellandagarna. Matchen som skulle spelats borta mot Modo i mellandagarna har flyttats till 8 januari. Istället spelar VIK hemma mot AIK den 29 december och hemma mot Modo dagen efter.

– Det var inte hållbart som det var innan. Nu får vi chansen att träna ett par pass innan match och vara förberedda på ett helt annat sätt, säger Karlin.

– Vi har några spelare som inte har varit på is sedan de blev sjuka och ett gäng som gjort ett eller två pass.

Ursprungsplanen var att åka upp till Örnsköldsvik tidigt på morgonen den 26 december och plocka upp spelare längs vägen.

Istället har VIK-spelarna har gått på julledighet och har träning först på kvällen på annandagen. Därefter tränar man som vanligt förmiddagarna 27 och 28 innan man alltså tar emot AIK den 29:e. Då finns Emil Wahlberg, inlånad från IK Oskarshamn, med i laget.

– En bra kille och en duktig spelare som inte kommer att behöva lång tid på sig för att komma in i grejerna. Det känns positivt på alla sätt att få in honom i laget, säger Karlin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!