Ryske målvakten stängs av efter kontraktshärvan

Den ryske hockeymålvakten Ivan Fedotov stängs av i fyra månader på grund av kontraktsbrott, meddelar det Internationella ishockeyförbundet, IIHF. Även CSKA Moskva straffas med ett transferförbud som innebär att de inte får värva utländska spelare.

Ivan Fedotov stängs av. Arkivbild.

Ivan Fedotov stängs av. Arkivbild.

Foto: Matt Slocum/AP/TT

Ishockey2023-08-14 18:10

Det har varit många turer kring Ivan Fedotov. I maj 2022 skrev målvakten på ett tvåårskontrakt med NHL-klubben Philadelphia Flyers. Men när han skulle ansluta till laget två månader senare stoppades Fedotov från att lämna Ryssland. I stället greps han, och blev misstänkt för att smita från militärtjänstgöringen. 26-åringen tillbringade, enligt statliga medier, det senaste året med militären och har därför inte kunnat spela ishockey.

Förra månaden meddelade CSKA Moskva att de hade skrivit ett tvåårskontrakt med Fedotov – trots att han har ett år kvar på kontraktet med Flyers.

Det fick NHL och Philadelphia att anmäla CSKA.

Nu har det Internationella ishockeyförbundet, IIHF, kommit med domen och både CSKA och Ivan Fedotov straffas. KHL-klubben får inte värva utländska spelare på ett år och den 26-årige målvakten får inte spela ishockey på fyra månader. Avstängningen gäller från den 1 september och fram till den 31 december.

Ivan Fedotov hjälpte Ryssland till ett OS-silver 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!