Rosdahls dubbel sänkte Frölunda

Frölunda reste till småländska ostkusten och skapade målchanser i massor. Men det var Oskarshamns forward Kim Rosdahl som visade den avgörande effektiviteten. –Vi rider ut stormen, vi är bra i försvarsspelet och bra i spelvändningarna, säger tvåmålsskytten Rosdahl efter 3–2-segern.

Oskarshamns målvakt Joe Cannata var en av anledningarna till 3–2-segern hemma mot Frölunda i SHL. Arkivbild.

Ishockey2020-10-27 21:30

Matchen spelades i ett högt tempo från första minut och båda lagen bjöd på underhållande ishockey med många målchanser. Frölunda fick dock inte hål på Oskarshamns storspelande målvakt Joe Cannata under den inledande perioden. Oscar Sundh, förra säsongen i HV71 men numera i Oskarshamn, blev periodens enda målskytt då han jobbade in en puck bakom Frölundas målvakt Johan Mattsson.

Knappt halvvägs in i matchen fick även Frölunda utdelning på sin anfallsglada ishockey. Lucas Raymond fick fritt läge i spel fem mot fyra och funderade först på att passa pucken till lagkompis, men ändrade sig.

– Jag satsade på skott och den gick in, säger Raymond till TT om sitt 1–1-mål.

Anfallsglatt Frölunda

Frölunda skapade målchanser matchen igenom.

– Vi har mycket tid i anfallszon i alla fall. Men vi borde ta fler chanspuckar mot mål så kommer de att studsa in, säger Lucas Raymond.

Oskarshamns forward Kim Rosdahl blev den som satte de största individuella avtrycken i matchen.

– Min styrka är skotten, säger Kim Rosdahl till TT om sina båda mål under senare delen av period två.

Joe Cannatas starka spel i kassen, ett uppoffrande försvarsspel samt Kim Rosdahls målhumör var tre viktiga komponenter till att Oskarshamn inledde den tredje perioden i tvåmålsledning.

Frölundas Jan Mursak reducerade till 2–3, men närmare än så kom inte göteborgarna. Joe Cannata samt ett vilt kämpande Oskarshamn stängde igen butiken för kvällen.

– Joe står stundtals på huvudet och gör avgörande räddningar när vi som bäst behöver dem, säger Kim Rosdahl om sin lagkamrat, keeper Cannata.

Oskarshamn överraskar

Kim Rosdahl lämnade efter förra säsongen hockeyallsvenska Modo till förmån för Oskarshamn som slutade på jumboplatsen i fjolårets SHL.

– Jag kom hit för att få den här chansen. Jag försöker jobba hårt varje dag för att behålla min plats och producera framåt.

Just nu parkerar Oskarshamn på en, för många, överraskande sjätteplats i den haltande SHL-tabellen.

– Alla experter får tycka som de vill. Vi tror på oss själva, jobbar hårt och tävlar varje dag för att ta nästa steg, säger Kim Rosdahl.