Rönnberg: "Vi gör en riktigt dålig match"

Fyra poäng på tre SHL-matcher. Frölundatränaren Roger Rönnberg var besviken efter förlängningsförlusten (2–3) borta mot Malmö. –Det är inte första matchen som vi börjar så här slarvigt, säger Rönnberg.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var besviken efter att ha förlorat med 2–3 efter förlängning borta mot Malmö.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var besviken efter att ha förlorat med 2–3 efter förlängning borta mot Malmö.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2023-09-21 22:12

Frölunda har genomgått en stor "renovering" inför säsongen. Klubblegendaren Joel Lundquist har slutat och exempelvis Ryan Lasch, Loui Eriksson och Patrik Carlsson fick inte nya kontrakt.

Facit för nybygget efter tre SHL-omgångar? Fyra poäng.

Göteborgarna föll med 2–4 borta mot Timrå i premiären. Frölunda följde sedan upp med en 5–2-seger hemma mot Leksand, men nu blev det en 2–3-förlust borta mot Malmö efter förlängning.

"Lite förundrad"

– Rätt lag vinner definitivt den här matchen. Jag tycker att vi gör en riktigt dålig match utan att ta ifrån något av Malmös insats, säger tränaren Roger Rönnberg.

– Jag är lite förundrad hur vi kommer ut. Det är inte första matchen som vi börjar så här slarvigt. Jag tycker inte att vi äger den koncentration man behöver för att vara effektiva i den här ligan oavsett vilka man möter, fortsätter han.

Frölunda har värvat spelare som backstjärnan Henrik Tömmernes och forwarden Carl Klingberg, men Rönnberg tror att det tar ett tag för truppen att hitta kemin.

– Det är ett nytt lagbygge och jag tror att det börjar formera sig i laget hur man förbereder sig inför matcher för att hitta rätt anspänningsnivå och komma ut på rätt sätt.

Saknas möjligtvis Joel Lundquists ledaregenskaper?

– Han har alltid varit bra på det, men nu när han inte med. Det är nytt styre där inne i laget och de behöver hitta sina roller, tror jag. Vi har bara spelat tre tävlingsmatcher och jag tror inte att de har hittat sin kommunikation, så att de kan trycka på rätt knapp.

"Första är hemsk"

Mot Malmö var Frölunda i ett 0–1-underläge (Lauri Pajuniemi) efter den första perioden. Då vann hemmalaget skotten med 17–5.

– Första är hemsk. Då står vi och tittar på, säger Rönnberg.

Jere Innala kvitterade tidigt i den andra perioden för Frölunda, men kort därefter tog Malmö återigen ledningen genom Janne Kuokkanen. I upptakten av den tredje perioden satte Linus Öberg 2–2 för Frölunda i numerärt överläge. Ett mål som tog matchen till förlängning, men väl där sköt Kuokkanen extrapoängen till skåningarna.

– Vi får vara glada för en poäng i dag, säger Roger Rönnberg.

Fakta: Frölundas nybygge

Frölunda, som slutade sexa i SHL:s grundserie i fjol och som åkte ut mot Växjö i SM-semifinal, har ett nytt lagbygge denna säsong. Här är klubbens nyförvärv och förluster.

Nyförvärv: Henrik Tömmernes, b, Genève-Servette, Max Lindroth, b, Färjestad, Isac Heens, b, Mora, Linus Högberg, b, Skellefteå, Linus Öberg, f, Örebro, Carl Klingberg, f, Zug, Gustav Rydahl, f, Colorado Eagles, Malte Strömwall, f, Chicago Wolves, Erik Thorell, f, Sparta Prag.

Förluster: Andreas Borgman, b, Fribourg-Gottéron, Anders Grönlund, b, Fischtown, Petteri Lindbohm, b, IFK Helsingfors, Filip Johansson, b, Vancouver, Joel Lundqvist, f, slutar, Jan Mursak, f, Klagenfurt, Jacob Nilsson, f, Visp, Liam Dower Nilsson, f, Björklöven, Loui Eriksson, f, klubb ej klar, Ryan Lasch, f, Pelicans, Patrik Carlsson, f, Pelicans, Anthony Greco, f, klubb ej klar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!