Rönnberg efter straffdramat: Marginaler med oss

Frölunda besegrade Linköping. Men det krävdes ett straffdrama innan David Edstrom kunde skjuta hem segern i 3–2-matchen. –Vi har fått med oss marginalerna, säger tränaren Roger Rönnberg om säsongsinledningen.

Frölundas Malte Strömwall och Linköpings Linus Hultström under tisdagens ishockeymatch i SHL.

Frölundas Malte Strömwall och Linköpings Linus Hultström under tisdagens ishockeymatch i SHL.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2023-09-26 21:50

Sju poäng på fyra matcher och trea i tabellen inför mötet med Linköping. Trots det var tränaren Roger Rönnberg tydlig med att hans Frölunda hittills inte nått upp till de höga krav såväl ledare som spelare har satt på sig själva.

Kämpat? Absolut. Plockat en del poäng? Visst. Men spelat bra ishockey? Inte direkt.

Frågan är om matchen mot Linköping rätade ut särskilt många frågetecken. För det var en tillställning starkt präglad av utvisningar, spelavbrott och ryckig hockey.

Frölunda gick mot seger, släppte in ett sent kvitteringsmål men vann till sist den avgörande straffläggningen och plockade därmed hem bonuspoängen.

– Fem matcher och vi har en förlust efter ordinarie tid, säger Roger Rönnberg.

– Hade jag tänkt det scenariot innan säsongen började hade jag nog trott att jag skulle vara nöjdare än vad jag är just nu med vår prestation.

Matchstraff

Frölunda har länge haft problem i numerärt överläge – de besvären fortsatte inledningsvis på tisdagen i en första period där Linköping drog på sig otaliga utvisningar. Jesper Pettersson fick bland annat fem minuters utvisning och matchstraff efter en tackling på Jere Innala.

Inte ens när Linköping reducerades till tre spelare på isen ville pucken in i mål. Samtidigt stod Linköpings målvakt Marcus Högberg för flera högklassiga räddningar.

– Fem mot fem gör vi det helt okej men det är svårt att vinna matcher när man sitter så här mycket i båset, sade Linköpings Christoffer Ehn till TV4 Play i periodpausen.

Tre tuffa bortamatcher

Med Pettersson utvisad kunde Linköping till slut inte hålla emot längre. I början av den andra perioden gjorde Jere Innala först 1–0 innan 18-årige David Edstrom kort därefter utökade ledningen.

Arvid Aronsson gav bortalaget kontakt när han tunnlade en skymd Lasse Johansson i Frölundas mål. Med drygt två minuter kvar att spela kvitterade sedan Broc Little.

Max Friberg hade chans att på straff skjuta hem segern till Frölunda. Återigen stod Marcus Högberg för en fin räddning och matchen avgjordes därmed via straffläggning där David Edstrom sköt segern till Frölunda.

– Läxan för oss blir att göra ett tredje mål. Att spela med smartness utan att öppna upp sig är en bra läropeng för oss i dag, säger Roger Rönnberg.

För Linköping var matchen i Göteborg den första av tre tuffa bortamatcher. Senare i veckan möter laget nämligen Färjestad och Luleå. Frölunda spelar i sin tur mot Växjö.

I tisdagskvällens andra match körde Modo över HV71 fullständigt på hemmais. Nykomlingen vann med hela 6–1 efter att ha gått i från till 4–0 redan efter halva matchen.

– 50 minuter i den här matchen är vi det bättre laget, säger Modos lagkapten David Rundblad till TV4 Play.

Jere Innala tacklades hårt av Jesper Pettersson.
Jere Innala tacklades hårt av Jesper Pettersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!