Rögles mardrömstapp: "Blir stressade"

Tvåmålsledning med drygt sju minuter kvar att spela och en nödvändig trepoängare på väg. Då tappade Rögle. Örebro vände och vann med 5–4 efter straffar sedan Robert Leino avgjort.

Anton Bengtsson och hans Rögle föll igen. Arkivbild.

Ishockey2023-11-02 22:00

Rögle åkte på tredje raka förlusten och den dåliga säsongsstarten har gjort att Ängelholmslaget, i mångas ögon en guldutmanare inför säsongen, kämpar i bottenträsket.

Rögle är trea från slutet och har sju poäng upp till en slutspelsplats.

– Vi är alldeles för mycket upp och ned. Vi har en bra känsla inför tredje, men när de får ett reduceringsmål blir vi stressade. Vi hittar inte vägar att stänga matchen, säger Rögles lagkapten Anton Bengtsson, som svarade för tre målgivande passningar, till TV4 Play.

"Inte jätteuppskattad"

Men släkten är värst. Förre Röglebacken Samuel Johannesson började vändningen med ett solomål, 4–3 var hans andra mål för kvällen, med drygt sju minuter kvar.

– Jätteskönt att göra mål mot Rögle. Jag fick inte spela mycket här och var inte jätteuppskattad, säger Johannesson till TV4 Play.

Mathias Bromé kvitterade efter 14.56 och Leino avgjorde straffläggningen.

Rögle lyftes av att backen Lukas Ekeståhl-Jonsson gjorde comeback sedan han brutit sitt kontrakt med schweiziska Kloten och återvänt hem.

Han spelade fram Adam Tambellini till 3–1-målet.

Dessförinnan hade hemvändaren Simon Ryfors, 25 mål för Rögle säsongen 2020-21, gjort sitt första mål efter hemkomsten. Därmed bröt han en 14 matcher lång måltorka.

Men allt det där fick till slut ingen effekt.

4–2-ledningen försvann och Rögle har bara vunnit en av sina sju senaste matcher.

Örebro hade förlorat två raka matcher och segern gjorde att laget klättrade till tredje plats.

Supervändning av Linköping

Från torsdagskvällen i övrigt:

+ Linköping stod för en spektakulär vändning borta mot Oskarshamn. 0–3 efter knappt tio minuter och 2–4 efter två perioder blev till seger med 6–4. Patrick Russell, William Worge Kreü och John Nyberg gjorde alla ett mål och en assist. Oskarshamn är ny jumbo efter genomklappningen.

+ HV71 tog andra raka segern och lämnade jumboplatsen efter en stark 3–1-vinst hemma mot Skellefteå.

+ Leksand tog fjärde raka segern och vann med 6–2 över Malmö. Dalalaget tog greppet i andra perioden där man gick fram till 4–2.