Rögle vann Skånederbyt efter sen vändning

Hemmapremiären sålde slut på tio sekunder, rapporterade Aftonbladet. Då bjöd Rögle hemmapubliken på en sen vändning som gav alla tre poäng i Skånederbyt mot Malmö. Matchen slutade 3–2.

Rögle fick jubla – till slut.

Ishockey2023-09-14 21:30

Det var upplagt för premiärfest i Ängelholm. Men inledningsvis var det Malmö som tog kommandot. Adam Werner räddade allt i målet och gästerna tog också ledningen.

Målskytt? Kim Rosdahl, som inledde förra årets säsong i Rögle innan han sedan flyttade till Malmö.

Men glädjen varade inte länge – för en minut senare kvitterade Adam Tambellini för Rögle innan Malmö återigen tog ledningen.

Gästerna såg sedan ut att gå mot en riktig premiärknall. Men då lade Rögle in en växel till.

Med 15.42 på klockan kvitterade Daniel Zaar.

Med 18.51 på klockan avgjorde Linus Sandin.

3–2 till Rögle och vilt jubel hemma i Catena arena.

– Vi slarvar lite. Vi måste kunna göra det bättre och stänga matchen, säger Malmös kapten Fredrik Händemark till TV4 Play efter matchen.

Desto mer glatt var det, av förklarliga skäl, i Rögle. Matchvinnaren Linus Sandin:

– Jag mår väldigt bra. Otroligt skönt att vinna första matchen på det här viset, det känns väldigt bra, säger han.

Det spelades även hockey på andra håll runtom i landet.

Linköping tog en blytung seger på bortais mot HV71 efter straffar (3–2).

Timrå gick på knock direkt mot Frölunda. Redan efter den första perioden hade hemmalaget en 3–0-ledning. Matchen slutade till slut 4–2.

Oskarshamn fick också en smakstart på säsongen när de slog Luleå med 3–2 efter straffar.

Fakta: Resultat efter premiäromgången

HV71–Linköping 2–3 efter straffar.

Färjestad–Växjö 4–1

Oskarshamn–Luleå 3–2 efter straffar

Leksand–Örebro 3–5

Rögle–Malmö 3–2

Skellefteå–Modo 2–1 efter straffar

Timrå–Frölunda 4–2