Rögle vann i galen premiär

Rögle vände, tappade – men vann till slut ändå. Det såg Adam Tambellini till när han avgjorde i förlängning i en galen SHL-premiär mot Brynäs. –Det här är en bra start för oss, säger kanadensaren till C More efter 5–4-segern.

Brynäs Simon Bertilsson och Rögles Dennis Everberg, till höger, i en tuff duell i premiären.

Ishockey2022-09-17 18:03

Det blev ett galet slut på mötet mellan Rögle och Brynäs i Ängelholm.

Den sista perioden bjöd på sex mål och svängningar än hit och än dit.

Brynäs tog ledningen med 2–1, Rögle gjorde tre raka mål – och Brynäs svarade två gånger om.

Sedan avgjorde skarpskytten Tambellini i förlängningen med ett elegant segermål som han virkade in bakom Anders Lindbäck i Brynäsmålet.

– Vi hade så klart velat behålla ledningen, men saker och ting hände, säger Tambellini.

Ja, det gjorde ju det.

Jagar första guldet

Rögle är på jakt efter det där första SM-guldet efter en fjolårssäsong som gav den första stora titeln i CHL, grundserieseger i SHL men uttåg ur SM-slutspelet i semifinal.

Nu väntade ett uppgraderat Brynäs, som nådde slutspel i fjol efter kaossäsongen 2020-21 och nu ska ta nästa kliv.

Rögle var klart starkast i första perioden och när laget fick spela fem mot tre kunde Daniel Zaar göra 1–0 i slutminuten, framspelad till öppet mål av nye Riley Sheen.

Brynäs spottade upp sig i andra perioden och kvitterade, också i numerärt överläge, genom Linus Ölund.

Sedan exploderade det i tredje perioden.

"Stolt över killarna"

När Brynäs tagit ledningen med 2–1 genom nye tjeckiske backen David Sklenicka trampade hemmalaget gasen i botten.

Dennis Everberg brände visserligen en straff, men Ludvig Larsson, Samuel Jonsson och William Wallinder – de två sistnämnda med 30 sekunders mellanrum – såg till att hemmalaget gick upp till 4–2-ledning.

Men det var långt ifrån avgjort.

Hemvändande NHL-profilen Johan Larsson reducerade och med 3.15 kvar av tredje perioden skickade Nick Olesen in 4–4 bakom hemmamålvakten Christoffer Rifalk.

Innan Tambellini avgjorde.

– Det var en speciell match. Det gör ont att förlora, men jag kan vara stolt över killarna som kommer tillbaka från 2–4, säger Brynästränaren Mikko Manner.