Rögle seriesegrare – Oskarshamn till slutspel

Den sista omgången i SHL bjöd på dramatik. Rögle har för första gången knipit seriesegern och samtidigt är Oskarshamn vidare till sitt första SM-slutspel i ishockey någonsin. Så här fortsätter säsongen för SHL-lagen.

Oskarshamns Johannes Salomonsson och Joakim Thelin blev båda målskyttar i mötet med Djurgården, där de tog sig vidare till åttondelsfinaler i SM-slutspelet. Arkivbild.

Oskarshamns Johannes Salomonsson och Joakim Thelin blev båda målskyttar i mötet med Djurgården, där de tog sig vidare till åttondelsfinaler i SM-slutspelet. Arkivbild.

Foto: Erland Segerstedt/TT

Ishockey2022-03-24 21:25

I toppen, där de sex främsta lagen avancerar till kvartsfinaler direkt, var det Rögle som säkrade sin första seger i grundserien genom att vinna mot Timrå med 2–0.

– Vi fick jobbet gjort ikväll, säger Rögletränaren Cam Abbott i Cmore efter matchen.

På andraplats i tabellen kunde Luleå gå in efter att ha vunnit mot Malmö med 3–0. Därför fick Skellefteå nöja sig med tredjeplatsen efter att ha förlorat mot Örebro med 3–1.

Klara för kvartsfinal är även Frölunda, på fjärdeplats. Växjö hade redan inför den sista omgången säkrat kvartsfinalplatsen, men knep femteplatsen framför Färjestad.

I åttondelsfinalerna spelar sedan tidigare slutspelsklara Örebro och Leksand. Men även Oskarshamn, som tagit sig till sitt första SM-slutspel efter att ha segrat mot Djurgården med 3–2.

– Jag är otroligt stolt över hur det här laget har hanterat ett väldigt tufft läge, säger Oskarshamnstränaren Martin Filander i Cmore efter matchen.

Klart för åttondelsfinal är även Brynäs som knep viktiga poäng mot Leksand när man vann med 5–4 efter förlängning.

Malmö och Linköping, som förlorade ödesmatchen mot Frölunda med 1–3, missar slutspelet och deras säsong är därmed över.

Men för Djurgården och Timrå fortsätter säsongen – med nedflyttningskval. De spelade för att få hemmaplansfördel och då då båda förlorade sina matcher, men Djurgården har två poäng mer, kommer Djurgården att ha hemmaplansfördel. Nedflyttningskvalet, som avgörs i bäst av sju matcher, börjar redan på lördag.

Fakta: Så fortsätter säsongen för SHL-lagen

Åttondelsfinaler, inleds den 26 mars, bäst av tre:

Örebro–Brynäs

Oskarshamn–Leksand

Kvartsfinaler, inleds den 31 mars, bäst av sju:

Skellefteå–Färjestad

Växjö–Frölunda

Rögle – ?

Luleå – ?

Rögles och Luleås kvartsfinalmotstånd avgörs utifrån resultatet i åttondelsfinalerna.

Semifinalerna spelas från och med den 15 april och finalerna, som också spelas i bäst av sju, spelas från och med den 30 april.

Den avgörande finalmatchen spelas senast den 12 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!