Speciell match för tränaren: "Filar på taktiken"

Han har gjort det en gång redan den här säsongen. På fredagen siktar Eric Karlsson på att vinna igen borta mot Vimmerby Hockey med Karlskrona. "Det kommer inte att bli lika lätt den här gången", säger han.

Eric Karlsson är tränare för Karlskrona HK.

Eric Karlsson är tränare för Karlskrona HK.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-09 19:00

Med Vimmerby Hockey som moderklubb är det alltid speciellt för Eric Karlsson att möta VH. Senast det begav sig för en månad sedan lyckades Karlskrona vinna med 4–1. En seger som tränaren kände att han kunde ta åt sig lite av äran ifrån.

– Vi gjorde ett taktiskt lyckat drag då genom att gå hem och täppa till spelet i mittzon lite extra. Jag tycker att Vimmerby är seriens farligaste lag när de får komma med fart in i zon och det lyckades vi stoppa den gången, säger Eric Karlsson när vi når honom efter torsdagens träning och han är i full gång med att skissa upp en ny taktik.

– Jag tror inte VH faller för samma taktik igen så jag håller på att fila på en ny nu. Senast var det andra förutsättningar också då Vimmerby redan var klara för Allettan. Nu är det en ny serie och viktiga poäng på spel.

KHK föll med 2–1 i premiären hemma mot Väsby och kom inte upp i nivå då. 

– Det var en frustrerande förlust där vi slarvade alldeles för mycket.

Sedan dess har laget fått ett tillskott i truppen i form av Jesper Hultberg som återvänt till KHK efter en sejour i Mörrum.

– Han har tränat med laget senaste veckan och kan tillföra en hel del med sin fysik.

Karlsson har hela truppen tillgänglig förutom förre Vimmerbyspelaren Oscar Gustafsson som ådrog sig en hjärnskakning för en tid sedan och är på god väg att återhämta sig från den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!