Tyringe gillar Vimmerbys tålamod: "Satt lugnt i båten"

På onsdag tar Vimmerby emot Tyringe. Skåningarnas meriterade tränare, Pelle Svensson, är säker på sin sak: "Vimmerby kommer bli en obehaglig överraskning i playoff". Alltså: han placerar redan VH i slutspel.

Tyringes tränare Pelle Svensson är imponerad av Vimmerbys lyft i vårserien.

Tyringes tränare Pelle Svensson är imponerad av Vimmerbys lyft i vårserien.

Foto: Bildbyrån/Arkiv

Ishockey2023-02-07 19:30

Vimmerby Hockey har fem stopp på vägen innan slutspel. Är det så vi ska se på det? Jo, kanske är det så. Enligt Pelle Svensson så kommer Vimmerby nå dit. Han grundar det såklart på spelet och resultaten som VH visat upp. 

– Det är seriens bästa lag. Och tillsammans med Vimmerby är vi faktiskt det mest formstarka laget sett till de sista matcherna. 

Svensson pratar om "resan" VH gjort efter jul: 

– De har precis som oss spottat upp sig och spelar nu kanske mer som man förväntat sig från början. För vi kan ju kallt konstatera att de inte fick ihop det innan jul. 

Onsdagens match blir lagens fjärde mot varandra den här säsongen. 

Vad tycker du utmärker Vimmerby?

– De är bra på alla positioner och är ett gediget lag. Vi har vunnit en match mot dem hittills, men där hade vi en jäkla tur. Vi spelade som bäst mot dem i premiären, trots att vi förlorade. 

undefined
Pelle Svensson är tränare i Tyringe.

I nästa stund hyllar Pelle Svensson tålamodet Vimmerby Hockey visat upp när det gick som motigast och förlusterna kom på rad: 

– Jag gillar det verkligen. Det som glädjer mig allra mest är att föreningen suttit lugnt i båten. För det är faktiskt ganska tröttsamt när det blåser som mest och när högljudda fans och sponsorer skriker om förändringar. Ibland spelar det ingen roll vad du är för person eller vilket kunnande som finns som tränare när en sponsor som pytsar in 100.000 och som tycker till om ditten och datten, kräver att något görs. 

Tyringe har bara fem pinnar upp till tredjeplatsen i serien, som innebär fortsatt spel i Play-in. Laget har vunnit fem av de sex senaste och förklaringen till den framgången beskriver Pelle Svensson med ett ord: kontinuitet. 

Hur det blir med den saken är däremot osäkert på onsdag:

– Ja, tyvärr är vi lite tillbaka just nu som den situation vi hade innan jul. Vi har en hel del osäkra kort inför Vimmerbymatchen.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!