Raymond tvåmålsskytt – men ny Detroitförlust

Lucas Raymond blev tvåmålsskytt när hans Detroit tog emot Minnesota i NHL.

Kevin Fiala var en av målskyttarna i straffläggningen.

Kevin Fiala var en av målskyttarna i straffläggningen.

Foto: Paul Sancya/AP/TT

Ishockey2022-03-11 05:58

Matchen svängde mellan lagen, som turades om att ha ledningen, och slutade 6–5 sedan Minnesota avgjort straffläggningen.

Joel Eriksson Ek noterades för ett Minnesotamål, där Detroitmålvakten Alex Nedeljkovic fumlade rejält med klubban och gjorde självmål, vilket innebar att Minnesota gick upp i en 2–1-ledning.

Lucas Raymond tog ett kliv upp till delad andra plats bland ligans rookies, när han gjorde två mål i matchen.

Lucas Raymond draftades av Detroit 2020, sedan hans spel i Frölunda imponerat, och gör sin första säsong i den nordamerikanska ishockeyligan. De två målen innebär att 19-åringen är uppe i 18 mål hittills under sin rookiesäsong.

Kvällens första mål innebar kvittering till 2–2 och kom efter fint förarbete av Nick Leddy, som snurrade upp ett par Minnesotaspelare innan han passade Raymond som sköt pucken i mål.

Det andra målet innebar en 4–2-ledning. Även den här gången styrde Raymond in en pass av Leddy.

Därefter gjorde Minnesota tre mål i rad, innan Jordan Oesterle med 5–5-kvitteringen för Detroit tog matchen till förlängning och därefter straffläggning, som man alltså förlorade.

Detroit har det kämpigt för tillfället, och har förlorat sex av de senaste sju matcherna. Minnesota fick däremot sin andra raka seger, men hade dessförinnan förlorat sex raka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!