Rangers vann igen – är bäst i NHL

New York Rangers tog tredje segern i följd och gick upp i ledning i hela NHL efter 4–1-segern över Edmonton. Dock utan en endaste poäng från svensken Mika Zibanejad.

Mika Zibanejad gratulerar Chris Kreider till hans powerplay-mål, som betydde 3–1 till New York Rangers.

Mika Zibanejad gratulerar Chris Kreider till hans powerplay-mål, som betydde 3–1 till New York Rangers.

Foto: John Munson/AP/TT

Ishockey2022-01-04 07:28

Zibanejad är glödhet och har två matcher i rad spelat en avgörande roll i Rangers. Men i segermatchen mot Edmonton, som förlorade för fjärde matchen i följd, klev svensken av isen utan en enda poäng.

I stället var det andra stjärnor i Rangers som fick lysa. Målvakten Alexandar Georgiev storspelade i målet och släppte bara in ett av de 34 skott han fick emot sig. I offensiven fixade Alexis Lafrenière, Barclay Goodrow, Chris Kreider och Ryan Strome varsina mål.

New York Rangers vann med 4–1, trots att man förlorade skottstatistiken med 28–34.

Segern innebar att Rangers nu leder hela NHL med 22 segrar, tätt följt av Washington på samma poäng. De flesta andra lag har dock färre spelade matcher, eftersom många har skjutits upp på grund av covid-19.

Zibanejad har visat storform på sistone med sju poäng, varav fem mål, i de fyra matcherna före Edmontonmatchen. På nyårsafton satte Zibanejad den avgörande straffen i en straffläggning mot Tampa Bay och i söndags gjorde han hattrick i lagens returmöte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!