Profilen om inledningen: "Har varit katastrof"

"Det har varit katastrof, helt enkelt". Så sammanfattar Björn Jonason Huddinge IK:s sju första matcher i Allettan. Nu väntar en viktig bortamatch mot hans gamla lag; Vimmerby Hockey.

Björn Jonasons Huddinge har, precis som VH, fått en tung start på Allettan.

Björn Jonasons Huddinge har, precis som VH, fått en tung start på Allettan.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån/Arkiv

Ishockey2022-01-05 07:00

Varken Vimmerby eller Huddinge har fått någon drömstart på Allettan. Båda lagen parkerar på den undre halvan efter sju omgångar och börjar tappa kontakten med den absoluta toppen. Björn Jonason, som tidigare spelat i VH, är inte nöjd med Huddinges start.

– Det går inte att sticka under stolen med att det inte är bra. Vi har tagit alldeles för lite poäng mot vad vi borde göra, säger han.

Det är visserligen enkelt att konstatera. Svårare är däremot att förstå varför det inte riktigt blivit som man önskat sig.

– Tittar vi på matcherna vi spelat så har vi vunnit skotten nästan varenda gång. Vi är för ineffektiva och blir straffade för våra egna misstag jäkligt hårt. Som helhet har vi inte kommit upp i nivå, menar Jonason.

33-åringen har gjort två poäng (0+2) på sina sju matcher i Allettan hittills. En siffra som han själv givetvis inte är nöjd med. Framför allt med tanke på att han är den spelare som plockat flest poäng i "ettan" genom tiderna.

Kanske kan han spräcka målnollan ikväll, då han ställs mot sitt gamla lag Vimmerby.

– Det ska bli jätteroligt att möta VH. Jag har ju varit i den hallen några gånger nu med Huddinge, så det är lite lugnare i magen den här gången, skrattar poängkungen innan han fortsätter:

– Vimmerby har fått en liknande start som oss. Man gick väldigt bra i grundserien, vilket överraskade mig och säkert många andra. Jag tycker att man fick ihop det bra då och helt klart spelade över sin potential.

Med anledning av restriktionerna räknar varken han eller någon annan med en publikfest i Vimmerby ishall ikväll. Jonasson medger dock att han stundtals kan sakna tiden i VH, med nästan fullsatta läktare och ett stort intresse för hockeyn överlag. Något som inte riktigt går att jämföra med tillvaron i Huddinge.

– Nu är man väl van vid att det bara är de närmast anhöriga som går på våra matcher. Det är ingen riktig fart på det och det är liknande publiksiffror i grannhallarna i och runt Stockholm. Så visst kan man sakna tiden i VH och matcherna då. Det var ju halva grejen med det och man fick betydligt mer energi i kroppen. Därför tycker jag fortfarande att det är roligt med många av bortamatcherna nu, till exempel mot Vimmerby och Nybro, där inramningen vanligtvis är häftig.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från kvällens match på vår sajt, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!