Problem med hissen – Brynäs lyfte ändå

Hyllningen av Brynäslegendaren Ove Molin gick inte helt som planerat men det blev seger mot Skellefteå (3–1) och andra raka segern för Brynäs som Molin och fansen kunde jubla åt ändå. –Det var en bra ceremoni och Ove är en fantastisk person, så det här var kul att få vara med om och såklart skönt med en vinst också, säger Brynäsforwarden Johan Larsson.

Oula Palve jublar med lagkamraterna efter sitt 2–1-mål mot Skellefteå.

Oula Palve jublar med lagkamraterna efter sitt 2–1-mål mot Skellefteå.

Foto: Pernilla Wahlman/TT

Ishockey2022-10-08 21:00

Lördagens hemmamatch mot Skellefteå inleddes med en fin hyllning av Ove Molin där höjdpunkten var ett mycket rörande tal av Brynäsikonen som tagen av stunden drog ner både skratt och applåder och fick höra en rad ”Ove, Ove, Ove Molin”ramsor dåna runt om i arenan:

– Det kom en och annan tår och det skakade i mig en stund men det kändes jätte, jättebra. Roligast var att jag inte hade någon aning om vad Brynäs hade hittat på så jag blev så glad när jag såg mina forna lagkompisar stå där på varsin sida av röda mattan när jag kom ut, säger den omtumlade Brynäsikonen till TT efter matchen.

Hissen strejkade

Ove Molin fick dock inte se sin specialdesignade vepa hissas upp i taket för när det väl var dags strejkade hissmekanismen och man tvingades till slut köra i gång matchen utan den högtidliga slutpunkten.

En fadäs som huvudpersonen och övriga på isen själva tog med ro:

– Det tog inte många sekunder innan Dacke (Andreas Dackell) och Sjödda (Tommy Sjödin) och några till sade att ”Jaha, nu är det som vanligt. Det är alltid något strul runt dig”. Men man rår inte för tekniken, vi gjorde det till en rolig grej och jag är otroligt nöjd, summerar Brynäslegendaren som dessutom kunde glädjas åt Gävleklubbens andra raka seger den här veckan.

Brynäs körde över Skellefteå spelmässigt i första perioden där hemmalaget vann skotten med 15–2 men utan att få pucken i mål.

Gästerna inledde istället målskyttet i mittenperioden som slutade 1–1.

Avgörandet kom i halvvägs in i tredje då Brynäsforwarden Oula Palve gjorde avgörande 2–1 och därmed sitt första SHL-mål för säsongen. Forwardskollegan Johan Larsson avslutade sedan målskyttet (3–1) i tom bur i matchens allra sista sekund.

Lurades av Molin

– En bra prestation av oss över 60 minuter. Tidigare har det varit lite upp och ner under matcherna. När det har varit ner har vi varit riktigt dåliga, sjunkit ihop och släppt in mycket mål. Nu går vi inte ner oss lika mycket och spelar bra försvarsspel när vi ska. Det var skönt, säger Larsson som även han ville hylla Molin:

– När jag kom till Brynäs första gången så visste man ju vem Ove Molin var. Han var en riktigt bra spelare, jag hade sett SM-gulden och det var stort för en annan att få träffa honom.

TT: Ditt bästa Ove-minne?

– Oj, det finns många men jag minns när jag tränade i A-laget som ung för första gången. Jag åker ner mot honom och tänker att nu ska jag smälla på Ove. Då ropar han precis innan jag kommer fram att, nej, nej, nej, jag har ont i knäet! Jag bara vadå? Då tog han pucken och lirade in den i mitten så där blev jag till åtlöje, minns Larsson med ett skratt och avslutar:

– Ove har betytt så mycket för klubben och alla brynäsare runt omkring. Han är alltid på hallen, är gemytlig, gillar att prata med alla, är en skön person och en riktig mister Brynäs.

Brynäslegendaren Ove Molin, här med sin sambo Pernilla Pettersson, skulle hyllas men det gick inte helt som det var tänkt.
Brynäslegendaren Ove Molin, här med sin sambo Pernilla Pettersson, skulle hyllas men det gick inte helt som det var tänkt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!