Många nya intryck för VH-profilen Pierre i premiären

Det blev en händelserik seriepremiär för Virserums SGF i hockeytrean på söndagen. Hela 13 utvisningar delades ut när VSGF förlorade med 4–6 på hemmais mot Rydaholm. Nye tränaren Pierre Gustavsson fokuserade mest på lagets arbetsinsats som får godkänt betyg. "Finns mycket positivt", säger han.

VSGF förlorade seriepremiären mot Rydaholm med 4-6 under söndagskvällen.

VSGF förlorade seriepremiären mot Rydaholm med 4-6 under söndagskvällen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-10-02 12:25

VSGF:s hockeysäsong är nu igång på riktigt och det blev en rafflande tillställning i Prolympiahallen när det var dags för seriepremiär mot Rydaholm. Det blev många mål och domaren fick lyfta armen flitigt när spelare fick åka ut till utvisningsbåset vid 13 tillfällen. VSGF var nära att studsa tillbaka efter man tappat en 2–0-ledning i den första perioden. 

– Det var en jämn match hela tiden och vi var nära att trycka dit 5–5 på slutet, men istället kunde de avgöra i öppen kasse istället. Surt att förlora och vi faller på våra egna misstag. Men jag tycker vi gör ändå en bra laginsats och det finns mycket positivt att ta med sig, säger VSGF:s nye spelande tränare Pierre Gustavsson.

Pierre valde enbart att agera som tränare i premiären och anledningen är ganska enkel.

– Jag är ny med ledarrollen så kände själv att det var bra att bara stå i båset först. Det är mycket nya intryck att ta in.

Hur känns det att säsongen är igång på riktigt?

– Det känns bra och det är alltid kul med hockey.

Målskyttar för VSGF i premiären mot Rydaholm blev Theo Lundqvist 2, Jonathan Johansson och Otto Svensson. Startande målvakt Max Fridh fick lite extra beröm av sin tränare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!