Poängkungen sköt upp Växjö i tabelltoppen

I toppen av SHL-ishockeyn är det så tajt som det bara kan vara så här tidigt på säsongen. Men efter kvällens matcher är det ett nytt lag som intar förstaplatsen.

Växjös Richard Gynge jublar med lagkamraterna efter 2–1-målet.

Ishockey2021-09-30 21:34

Växjö inledde förvisso inte så imponerande borta mot Malmö, men i den tredje perioden fick man en riktig drömstart. Både kvitterings- och ledningsmål kom inom åtta minuter. Ledningsmålet var Richard Gynges femte mål för säsongen och det sköt inte bara upp honom i toppen av SHL:s poängliga, utan också Växjö till toppen av tabellen. Emil Forslund ökade på segersiffrorna till 3–1 med sitt tredje mål för säsongen med en halvminut kvar av matchen.

– Man får fjärilar i magen, sade Gynge till C More om att få vinna inför publik igen.

Förlust för Brynäs

Laget som tappade serieledningen var Brynäs, efter att Gävlelaget förlorat bortamötet med Oskarshamn med 3–6. Tjecken Tomas Zohorna blev hemmalagets stora hjälte med ett hattrick.

Linköping hade en kanonkväll när Rögle kom på besök. Efter knappa sju minuters spel var nollan spräckt. Efter en snygg tekningsvariant kunde Max Lindroth sätta det första av Linköpings mål, men det var inte det sista. 4–1 blev det till slut för Linköping som tog sin fjärde raka hemmaseger mot Rögle.

Matchstraff för Álvarez

I bottenmötet mellan Timrå och Luleå möttes två lag i behov av seger. Timrå jagade sin första hemmaseger för säsongen medan Luleå hade två raka förluster med bara ett enda mål bakom sig.

Efter kvällens match är målen visserligen fler, men så även förlusterna. Timrå gick segrande ur mötet efter att ha vänt underläge 1–3 till seger 5–3. Detta trots att lagets första målskytt i matchen, Robin Álvarez, fick matchstraff efter att ha gått in axel mot huvud i en närkamp med Fredrik Styrman. Styrman verkade dock klara sig relativt bra. Luleå däremot får fortsätta leta formen i botten av tabellen.

Efter matchen var det en sjungande Timråklack som hyllade hemmalaget och Per Svensson, som gjorde 3–3-målet, hyllade åskådarna.

– Det var annorlunda, men man har ju saknat det här. Man åkte runt de första 20 minuterna med gåshud. Det är med hjälp av publiken vi kan vända det här, sade han till C More.