Plus och minus i statistiken för VH

Sex matcher är spelade. Vi har statistiskt synat hur det gått för Vimmerby Hockey den första tredjedelen av Allettan. Vi kan konstatera att det är ingen "mellanmjölk" som gäller för VH.

Vimmerby Hockey är i topp i vissa kategorier i serien så här långt och i botten på andra.

Vimmerby Hockey är i topp i vissa kategorier i serien så här långt och i botten på andra.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-01-25 20:30

Efter sex spelade omgångar ligger Vimmerby åtta i tabellen, vilket ger en plats i Play In. En placering som betyder att de får spela vidare efter seriens slut och fortfarande har chans att nå Allsvenskan. 

För statistiknörden kommer här en del intressanta detaljer så här långt. 

POWERPLAY

Kommentar: Här har Vimmerby lyckats bra. Laget är trea i den södra Allettan i den här spelformen, med fina 30.77 procents utdelning i numerärt överläge. Det har blivit fyra mål på 13 försök. Här varierar det betänkligt i serien. Dalen toppar på höga 42.86 procent där Mörrum är klart sämst på 3.70 (!). Blekingegänget har bara gjort ett mål i powerplay. Noterbart är att VH fått minst antal chanser i pp. 

BOXPLAY:

Kommentar: Nä, det här har inte funkat för "Tigrarna". 66.67 procent är för klent facit. Det är också sämst i södra Allettan. Mariestad toppar med 94.44 procent. 

GJORDA MÅL:

Kommentar: Inte heller den här ack så viktiga detaljen är till fördel för VH. Även här är laget sämst med 11 mål på 6 matcher. Producerar också minst framåt när båda lagen har fullt manskap på isen. Snittet per match är ynka 1.83 gjorda mål. Dalen i topp med 27 fullträffar. 

INSLÄPPTA MÅL:

Kommentar: Har ett bra målvakts- och försvarsspel, men 13 mål i baken i de tre senaste kamperna har gjort att Vimmerby tappat sin tidigare topplacering i den här kategorin. Nu är det bara jumbon Skövde, nästjumbon Mörrum och Troja som släppt in fler mål än VH:s 17. 

MÅLVAKTSLIGA:

Kommentar: Visbys Anton Malmborg har högst räddningsprocent med 93.71. Tomas Rydén är trea med 93.04 och Gustav Bågenvik åtta av de 16 målvakterna som spelat, med 91.89%

FAIRPLAY: 

Kommentar: Vimmerby och Skövde är delad etta här. Båda lagen har dragit på sig 20 tvåminuters-utvisningar. Visby/Roma är "värst" med 34. 

TEKNINGAR:

Kommentar: Återigen hittar vi Vimmerby i topp. Laget har bäst tekare i hela serien. Tekningsprocenten ligger på 56.14 vunna tekningar. Tvåan Mariestad har 52.58. Individuellt är Mattias Wigley sexa med 59.09%, Pierre Gustavsson tia med 57.14%, Philip Rondahl är på plats 17 med 54.55% och Jakob Karlsson 22:a med 52.11%. 

PLUS/MINUS:

Kommentar: Ingen VH-spelare är topp-25 i serien. Sex spelare har plusstatistik där Christian Lindberg är den ende med +2. Övriga fem har +1: Johan Schreiber, Olle Söderlund, Helge Holmstrand, Anton Carlsson och Todd Winder. 

POÄNGLIGAN:

Kommentar: Följande fyra VH-spelare har gjort tre poäng eller fler: Jakob Karlsson 4 (0+4), Sebastian Vidmar 3 (2+1), Jonas Nyman 3 (1+2), Pelle Ström 3 (0+3). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!